АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав скликає Всецерковний форум Української Греко-Католицької Церкви в онлайн-форматі

П'ятниця, 15 жовтня 2021, 15:43
Всецерковний форум Української Греко-Католицької Церкви, який скликає Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, відбудеться 30 жовтня та 11 грудня 2021 року. Про це зазначено у декреті Глави УГКЦ.

«Дорадчий голос представників всієї УГКЦ є важливою допомогою її Отцю і Главі та Синодові Єпископів у вирішенні важливих питань, особливо в апостольській діяльності. Тому ми, владою нам даною, заслухавши думку Постійного Синоду, який відбувся 5-7 жовтня 2021 року Божого, зваживши на норми кан. 140-142 Кодексу канонів Східних Церков, скликаємо Всецерковний форум Української Греко-Католицької Церкви і постановляємо, що перша сесія Форуму відбудеться в онлайн-форматі 30 жовтня, а друга сесія ‒ 11 грудня 2021 року Божого», ‒ сказано у тексті документа.

«До участі у Форумі закликаємо єпископів, богопосвячених осіб, священнослужителів і мирян УГКЦ, які були обрані делегатами єпархій на VII cесію Патріаршого Собору УГКЦ… Секретаря VII cесії Патріаршого Собору уповноважуємо підготувати та провести цей Форум», ‒ мовиться у Декреті.

«Цей Форум має стати майданчиком для загальноцерковного обговорення питань, які порушує Секретаріат Синоду Єпископів, щоб спільно із Вселенською Церквою йти «синодальним шляхом», ‒ пояснює Глава УГКЦ у листі до єпископів УГКЦ.

А також повідомляє, що Секретаріат VII сесії Патріаршого Собору пропонує, щоб від кожної церковної структури взяли участь: єпископ, священник, монах, монахиня і мирянин/мирянка, обрані серед делегатів на VII cесію Патріаршого Собору. У країнах, де немає наших структур, делегатів визначає голова ПМВ владика Степан Сус. У єпархіях, де ще не були проведені єпархіальні собори і не були визначені делегати, Предстоятель УГКЦ просить призначити делегатів на Всецерковний форум.

У листі Глави Церкви також повідомляється, що на першій сесії єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії владика Теодор Мартинюк представить тему «Про синодальний шлях Церкви». А під час другої зустрічі правлячий архиєрей Пармської єпархії владика Богдан Данило представить тему «Актуальне становище греко-католицької родини: плюси і мінуси домашньої Церкви, життя вірою в онлайн-форматі, міграційні процеси в рамках закритих фізичних кордонів і відкритої віртуальної дійсності». Відтак на форумі слухатимуть делегатів.

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next