АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав у Ватикані проголосив святого Івана Павла ІІ покровителем польсько-українського примирення

Середа, 11 жовтня 2017, 22:29
Сьогодні вранці на гробі святого папи Івана Павла ІІ у Ватикані Блаженніший Святослав очолив молебень з нагоди 30-ї річниці зустрічі єпископату Польщі та Синоду УГКЦ, на якій було підписано спільну Декларацію польського-українського примирення. У головному храмі Католицької Церкви – соборі Святого Петра, Глава УГКЦ проголосив папу Івана Павла ІІ покровителем «святої справи польсько-українського примирення».

Звертаючись до присутніх на молитві, Глава УГКЦ зазначив, що «святий папа Іван Павло ІІ є особливим Божим даром для польського та українського народів. Знаємо, що сучасна Європа була побудована на ідеї миру. Будучи великим будівничим сучасної Європи, цей великий папа став справжнім посланцем миру, зумів лікувати рани минулого і закладати християнські основи європейського майбутнього».

Предстоятель УГКЦ висловив переконання, що справа примирення  є  не лише ідеєю, а «справжнім духовним рухом, котрий розпочався в Римі 30 років тому саме завдяки ініціативі святого папи».

Беручи до уваги роль та внесок Івана Павла ІІ у справу примирення двох народів, Блаженніший Святослав проголосив його покровителем цього «духовного руху»: «Проголошую святого папу Івана Павла ІІ покровителем і заступником польсько-українського примирення – духовного руху, що сьогодні зазнає певних випробувань з обох боків».

Додамо, що завтра в Колегії святого Йосафата в Римі відбудеться вручення нагород примирення. Цього року нагороди отримають Конгрегація для Східних Церков та редакція Ватиканського радіо (польська, українська та словацька секції).

 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next