АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав у Великобританії відвідав громади УГКЦ у Стокпорті і Волвергамптоні

Середа, 25 жовтня 2017, 14:07
У понеділок, 23 жовтня 2017 року, Блаженніший Святослав завершив свій тур українськими католицькими парафіями у Великобританії візитом до українських спільнот Стокпорта і Волвергамптона.

Отець Євген Небесняк і п. Микола Матешко привітали Главу УГКЦ, якого супроводжував владика Гліб, духовенство української католицької єпархії Пресвятої родини і отці Пресвятого Серця із римо-католицької церкви Святого Йосифа. Була також радник Лінда Голт, Міський голова Стокпорта.

У своїй проповіді під час Божественної Літургії Блаженніший Святослав говорив про християнську солідарність, гостинність і братню любов, виявлену між українськими католиками в Стокпорті і римо-католицькою парафією Святого Йосифа, яка майже 17 років тому відкрила свої двері для українців. 

Після обіду Його Блаженство відслужив Молебень до Матері Божої в церкві Святих Володимира і Ольги. Парафіяни і вірні із сусідніх сіл і міст зібралися разом із парафіяльним священиком д-ром Олександром Лісовським привітати і прийняти Главу Української Греко-Католицької Церкви у своїй парафії. Був також Еліас Матту, Міський голова Волвергамптона. Це була історична подія для спільноти, оскільки від посвячення храму, який був збудований з нагоди Тисячоліття Хрещення України, Глава Церкви відвідав Волвергамптон уперше.

У промові під час прийняття в Стокпортівському українському центрі і під час бенкету на його честь у Волвергамптонському українському культурному центрі Блаженніший Святослав говорив про важливість зберігати віру і культуру в серці українського життя у Великобританії. Роблячи це, Церква не лише виживе, а й розквітатиме, тому що її багатсво і сила - у її вірних.

 

За детальнішою інформацією стосовно відзначення 60-річчя єпархії УГКЦ у Великобританії просимо звертатися до:

Мирослава Матвіївська
Моб.: +44 (0)7595 896 781
e-mail: [email protected]   

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next