АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав відвідав українську спільноту Галіфакса

Неділя, 22 жовтня 2017, 07:09
Наступного дня після прибуття до Великобританії Блаженніший Святослав розпочав свою пасторальну візитацію в містах Йоркшир (Yorkshire town) і Галіфакс (Halifax). Пасторальна візитація знаменує 60-річчя заснування єпархії, а також збігається із 40-річчям парафії Галіфакса.

Парафіяни і вірні із сусідніх міст зібралися в храмі Покрови Пресвятої Богородиці, щоб привітати і прийняти Отця і Главу Української Греко-Католицької Церкви у своїй парафії. Це була історична подія для спільноти, оскільки Глава Церкви вперше після відвідин патріарха Йосифа Сліпого в 1970 році служив своїм вірним у Галіфаксі. Його Блаженство в коментарі для ураїнського ВВС зауважив, що він почав свій візит до Великобританії з Галіфакса, щоб звернути увагу на потреби вірних цієї парафії.

Блаженнішого Святослава в супроводі владики Гліба (Лончини) прийняв парафіяльний священик Ярослав Рій. Був також о. Євген Небесняк, СЗ, із сусідньої української парафії Всіх святих у Болтоні, а також місцевий англіканський вікарій о. Кевін Барнард. Предстоятель УГКЦ відслужив Молебень до Матері Божої. Під час проповіді Його Блаженство підкреслив важливість довіри до Божої волі у проводі не тільки в особистому житті, а й у житті парафії і громади.

На завершення Богослужіння всі присутні отримали особисте благословення та всю громаду було запрошено до Українського народного клубу на бенкет і концерт на честь візиту Глави і Отця УГКЦ.

Фото

Прес-служба Єпархії УГКЦ Пресвятої родини

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next