АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав закликав вірних у день пам’яті рівноапостольного князя Володимира відновити свої хресні обіти

Вівторок, 27 липня 2021, 20:54
Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, закликав вірних 28 липня, у день Святого князя Володимира, прийти до своїх храмів і за звичаєм відновити ті обітниці, які ми через вуста наших хресних батьків дали в день нашого Хрещення.

У коментарі Департаменту інформації Блаженніший Святослав зазначив, що Українська Греко-Католицька Церква є спадкоємицею Церкви Володимирового хрещення. День пам’яті князя Володимира є для нас днем святкування і вдячності Господу Богу за дар загальнонаціонального і особистого Хрещення.

«Цього року ми дякуємо Богові за подію, яка відбулася в Бересті чотириста двадцять п’ять років тому. Тоді наша Київська Церква, яка має тисячолітню історію, на чолі з моїм великим попередником, митрополитом київським, галицьким та всієї Русі Михайлом Рогозою, разом із його єпископами відновила життєдайну єдність із наступником апостола Петра. Так була відновлена єдність, у якій ми були хрещені та яка існувала до поділу між Сходом і Заходом за часів рівноапостольного князя Володимира», – сказав Глава УГКЦ.

Він запросив усіх вірних відновити свої хрещальні обіцянки. «Те, що вчинив князь Володимир, силою і діянням Святого Дух стає доступне нам через особисте визнання віри, через відречення від зла і приречення єдності з Христом. І таким чином скарб віри князя Володимира стає скарбом українців, кожного сина і кожної доньки Христової Церкви», – переконує Предстоятель УГКЦ.

Нагадаємо, Чин відновлення хресних обітів у день Святого рівноапостольного князя Володимира у 2006 році в Українській Греко-Католицькій Церкві запровадив тодішній Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Любомир. Відтоді щороку в усіх храмах в Україні та всьому світі вірні після Літургії відновлюють свої хресні обіти.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next