АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав зустрівся із чиновниками Житомирщини

Понеділок, 16 січня 2017, 13:48
15 січня Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у рамках душпастирського візиту до Житомира зустрівся із Головою Житомирської обласної державної адміністрації п. Ігорем Гундичем та Головою обласної Ради п. Володимиром Ширмою.

«Це не перший мій візит до Житомира. Та сьогодні особлива нагода мого візиту - престольне свято нашої громади. Двадцять років тому УГКЦ повернулася до Житомира», - сказав архиєрей до високопосадовців. За його словами, Унійна Київська митрополія своєю колискою вважала місто Житомир: «У Радомишлі поховані мої два попередники. Та, на жаль, ми не знаємо, де їхні могили. Тож просимо вашої допомоги, аби віднайти поховання київських митрополитів». Блаженніший Святослав додав, що ще й сьогодні існує будинок семінарії згаданої митрополії, в якому тепер розміщена середня школа. «Наша Церква завжди була невід’ємною складовою суспільства на цих теренах. До того ж  цього року спогадуємо 400 років реформи руського монашества у Чині святого Василія Великого, а тут було багато центрів освіти й культури, які розвивали саме ці монахи», - вів далі Предстоятель Церкви. Тому, коли незалежна Україна дала можливість греко-католикам вільно сповідувати віру, то «ми намагалися бути з нашими людьми». У своєму слові до високопосадовців Глава УГКЦ розповів, як громаді було непросто тут, адже «були спроби маргіналізувати нас, не дати можливості розвиватися, але це додало силу й енергію нашим людям».

Він пригадав, як минулого року історики знайшли матеріали про Житомирську унію 1716 року й провели велику наукову конференцію на цю тему в Києво-Могилянській академії та Радомишлі. «Ми не існуємо тут проти когось, а хочемо бути разом. Такою є наша мета. У місті існують дві громади УГКЦ – одна має земельну ділянку, а інша – ні. Тому, прошу вас, у можливості співпраці, аби й вона отримала ділянку», - звернувся до житомирських чиновників Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next