АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав зустрівся з головою Управління з координації гуманітарних справ ООН

Четвер, 19 листопада 2020, 15:09
Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся з паном Ігнасіо Леоном Гарсія, головою Офісу УКГС ООН в Україні, на прохання останнього. Зустріч відбулася в адміністративному будинку Патріаршого центру УГКЦ.

Під час зустрічі пан Ігнасіо, який лише розпочинає свою місію як голова Офісу, підкреслив основну роль, що її відіграє УГКЦ у питаннях гуманітарних справ України, зокрема в контексті війни на Донбасі. Особливо він звернув увагу на те, як Церква відповідає на виклики, спричинені окупацією українських територій, та на соціальне служіння УГКЦ в умовах пандемії. Оцінивши структуру соціального служіння УГКЦ, пан голова висловив бажання співпрацювати з нашою Церквою, побажавши відтак отримати відповідні контакти для того, щоб мати можливість послужити безпосередньо тим, хто потерпає від наслідків збройного конфлікту і пандемії.

Відтак Блаженніший Святослав запевнив голову Управління, що гуманітарні питання соціального служіння є в центрі душпастирської уваги УГКЦ. Глава Церкви розповів йому про останнє послання Синоду Єпископів УГКЦ. «Тема, яку ми підняли у душпастирському листі, – бідність. На виклик бідності у світі, зокрема в Україні, ми реагуємо як християни певними нашими діями і структурами», – сказав Предстоятель УГКЦ.

«Акція "Нагодуй голодного", яка відбулася в неділю, продовжуватиметься і надалі. Вона має на меті активізувати соціальне служіння у базових клітинах церковного тіла, тобто у парафіях. В УГКЦ діє структура – «Карітас-Україна» і Департамент соціального служіння Патріаршої курії, який має на меті координувати і розвивати якість соціального служіння Церкви і її відповіді на гуманітарні питання як в Україні, так і в усьому світі», – додав Отець і Глава УГКЦ.

У розмові пан Ігнасіо відзначив, що Українська Греко-Католицька Церква сьогодні є лідером у формуванні нової свідомості солідарності в Україні. Зокрема, він виокремив діяльність Українського католицького університету. На його переконання, саме освіта відіграватиме визначальну роль у здатності системно відповідати на виклики сьогоднішнього часу.

На завершення сторони узгодили подальші кроки, спрямовані на обмін інформацією щодо гуманітарних потреб і протистояння гібридній війні в контексті дезінформації, яка сьогодні є одним з інструментів, які використовуються проти народу України. Особливого наголосу співрозмовники надали необхідності говорити правду про ситуацію в Україні, а відтак спільно працювати для добра найуразливіших і найбільш потребуючих.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next