АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав зустрівся з головним осередком «Лицарів Колумба» в США

Вівторок, 14 травня 2019, 15:57
У понеділок, 13 травня 2019 року, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав центральний офіс «Лицарів Колумба» в місті Нью Гейвені - їхній головний осідок у США. Окрім цього, Предстоятель очолив Божественну Літургію.

«Я щиро дякую "Лицарям Колумба" за їхню всебічну підтримку», - промовив Блаженніший Святослав і поділився з присутніми духовною наукою.

У своїй проповіді Глава УГКЦ розповів про вагоме значення та силу Христового Воскресіння, особливо в період, коли деякі країни перебувають у стані війни, зокрема це стосується й України.

«Господь є джерелом життям. Він звільняє нас, дає сенс нашому життю й вірить у нас», - наголосив духовний лідер греко-католиків.

Наприкінці проповіді він поділився «добрими новинами з України, зокрема про розвиток спільноти «Лицарів Колумба» в країні».

Варто зазначити, що після богослужіння відбулася зустріч із найвищим лицарем - Карлом Андерсоном, якому Блаженніший Святослав на знак вдячності подарував антимінс, освячений цьогоріч у Великий (Страсний) четвер у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, у якому вміщені мощі блаженного священномученика Миколая Чарнецького.

Крім того, під час зустрічі було обговорено низку питань про подальшу співпрацю та розвиток лицарства в Україні.

«Сьогодні мав особливу приємність співслужити подячну Божественну Літургію з Блаженнішим Святославом в каплиці штаб-квартири «Лицарів Колумба» в Нью Гейвені. Цю Літургію, як національний капелан, жертвував в наміренні за розвиток Лицарів Колумба в Україні та за новообраних членів Національної ради під проводом Богдана Коваліва. За п’ять років існування Українські лицарі зросли з декількох десятків до більше як 1300 братів по всій Україні, об’єднані в 29 рад», - повідомив о. Володимир Мальчин, керівник Відділу розвитку УГКЦ, який разом з о. Андрієм Максимовичем, адміністратором Патріаршої курії, супроводжували Главу Церкви під час його візиту до США.

Довідка

В Україні спільноту «Лицарів Колумба» було засновано понад п’ять років тому. Почавши з декількох десятків чоловіків-лицарів, на сьогодні в Україні є 1320 братів, які об’єднані у 29 радах, які діють у Полтаві, Запоріжжі, Мелітополі, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому, Самборі, Києві та багатьох  інших містах.

З цих 29 рад, 17 діє при греко-католицьких парафіях та 12 - при  римо-католицьких.

За цей братерський рік було прийнято 232 нових лицарі та створено чотири нові ради (Кам’янець-Подільський, Вороняки, Одеса та Івано-Франківськ-Пасічна), а також створено два нових осередки в Житомирі та Кам’янці-Подільському.

Варто зазначити, що 41,5% «Лицарів Колумба» в Україні - це чоловіки до 40 років, 40% - це чоловіки від 40 до 60 років, а 18,5% лицарів - мають понад 60 років.

Приблизно 67,6% серед українських лицарів мають перший ступінь лицарства, 10% - другий, а  21,7% - третій. В Україні перші вісім лицарів удостоїлися присвоєння найвищого IV патріотичного ступеня.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next