АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав з архиєреями відвідали Музей історії підпільної УГКЦ на Надвірнянщині

Понеділок, 31 серпня 2015, 13:31
29 серпня Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та 15 єпископів відвідали Музей історії підпільної УГКЦ, а також етнографічний музей Надвірнянщини, які функціонують при парафії Святої Параскеви с. Фитьків Тисменичанського деканату.

Із уст засновників музеїв о. Івана Качанюка та о. Миколи Григорука ієрархи дізналися про життя Церкви в часи підпілля на теренах Галичини і побачили літургійні та особисті речі духовенства і вірних, зокрема блаженних священномучеників Григорія Хомишина, Симеона Лукача, Миколи Чарнецького, Василя Величковського та митрополита Андрея Шептицького, єпископів Івана Лятишевського, Якова Тимчука, Павла Василика; колекцію антимінсів, стародруків, фотографій, документів, рукописів, а також унікальну збірку довоєнних та підпільних монаших габітів.

Із великим захопленням гості оглядали експозиції в етнографічному музеї, де представлено ікони, народний одяг, речі побутового вжитку, сільськогосподарський реманент.

Блаженніший Святослав висловив подяку “за збереження святої пам’яті про свідчення віри переслідуваної Церкви”.

Священики Іван та Микола подякували Главі Церкви та єпископам за візит і подарували пам’ятні буклети.

Прес-служби Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next