АКТУАЛЬНО

Блаженного Миколая Чарнецького проголосили покровителем Коломийської єпархії

Понеділок, 28 жовтня 2019, 13:19
День 27 жовтня став знаменним для вірян Коломийської єпархії, зокрема й самих коломиян. Під час недільного богослужіння, що відбулося у катедральному соборі Преображення Христового, численне духовенство спільно з парафіянами піднесли молитви до блаженного священномученика Миколая Чарнецького, якого проголосили покровителем єпархії.

Звертаючись зі словом проповіді, владика Василь Івасюк закликав присутніх дотримуватися Божих чеснот і не приносити жертви дияволу своїми гріхами.

«Темні сили пекла, котрі ненавидять Господа, тремтять перед Ним. Людина ж не боїться гніву Божого, про котрий пророки і Церква попереджують світ. Ми вважаємо себе віруючими, а живемо так, неначе Бога зовсім немає… У храмі Дух Святий освітлює душі людей, ангели тремтять під час Літургії, а ми в той час зайняті грішними спогадами і думками, далеко перебуваємо від Бога. І тоді наше серце перетворюється у хлів поміж свинями, тобто ми стаємо подібними до блудного сина. Ми настільки переповнені гордістю, що вважаємо інших людей нижчими за себе, а себе вибраними. Читаємо Святе Письмо і твори Святих Отців для того, щоб виглядати мудрими перед віруючими людьми. І навпаки, коли зустрічаємося зі світськими людьми, то боїмося визнати себе християнами. Перед світськими людьми соромимося перехреститися, хоча знаємо, що хрест врятував людство…» – сказав проповідник.

Після Літургії було зачитано декрет, за яким блаженного Миколая Чарнецького проголосили покровителем Коломийської єпархії. Великий мученик за віру Христову народився у с. Семаківці Городенківського району. 27 червня 2013 року в рідному селі Миколая Чарнецького владика Василь Івасюк здійснив освячення храму на його честь і започаткував паломництва. Тому, беручи до уваги велику набожність до свого земляка, на основі отриманої згоди від Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава, його опіці й покровительству довірили вірних Коломийської єпархії.

Опісля відбувся обхід з іконою Миколая Чарнецького, якою владика Василь поблагословив місто. У храмі кожен зміг прикластися до ікони, в якій вміщено чудотворні мощі блаженного.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next