АКТУАЛЬНО

Блаженного священномученика Зенона Ковалика вшанували у його рідному селі на Тернопільщині

Понеділок, 02 вересня 2019, 14:29
У храмі Святого Воскресіння Христового села Івачів Горішній Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, де народився і жив о. Зенон Ковалик, після Літургії було проведено духовну академію.

Її відкрив і виголосив вступне слово про подвижницьке життя та священницьку й місіонерську діяльність о. Зенона місцевий священник.

Після цього за участю церковного хору та дітей відбувся концерт духовних і патріотичних пісень. Цікавим і зворушливим було те, що в академії брали участь діти різного віку, навіть дошкільнята, яких організувала і підготувала близька родичка блаженного Зенона, дяк і регент церковного хору Люба Твердохліб. У святковому репертуарі були пісні, присвячені блаженному Зенонові, який народився 18 серпня, а в день свята Преображення Господнього у 1932 році прийняв Святе Таїнство Священства. Регент церковного хору сусіднього села Воробіївка Люба Вовк присвятила отцю Ковалику пісню, яка звучала на цьому святі.

У Долішньому Івачеві урочистості  продовжилися на співочому полі, у яких  взяли участь церковний хор та діти села. Свято закінчилося молитвою за Україну «Боже, великий, єдиний» та Державним гімном.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next