АКТУАЛЬНО

«Блаженні миротворці» – тема 46-го Всесвітнього дня миру

Вівторок, 18 грудня 2012, 12:25
Для святкування 46-го Всесвітнього дня миру 1 січня 2013 року Святіший Отець Венедикт XVI обрав тему «Блаженні миротворці». Щорічне послання Папи Римського, зміст якого є дуже актуальним, закликає усіх бути відповідальними щодо творення миру.

Для святкування 46-го Всесвітнього дня миру 1 січня 2013 року Святіший Отець Венедикт XVI обрав тему «Блаженні миротворці». Щорічне послання Папи Римського, зміст якого є дуже актуальним, закликає усіх бути відповідальними щодо творення миру.

Послання охоплює повноту і багатогранність концепції миру, в якій зроблено акцент на людському бутті з усіма його проявами, розглянута тематика внутрішнього та зовнішнього миру для того, щоб показати очевидність небезпеки для антропології, природи і негативного впливу нігілізму. Водночас автор звертає увагу на фундаментальні права, зокрема на свободу совісті, свободу слова та свободу віросповідання.

Послання також пропонує своєрідні етичні роздуми та оцінки, що стосуються певних заходів у світі, які виконуються для врегулювання економічної та фінансової кризи, нелегких обставин освітньої ситуації, кризи інститутів та політики, що також перебувають у тривожній кризі демократії.

Документ своєю увагою не оминає також події 50-річчя Другого Ватиканського Собору та разом з цим звертає увагу на енцикліку Папи Івана XXIII «Pacem in terris», згідно з якою людській гідності та свободі завжди віддається першість у процесі побудови міста чи країни, котрі повинні мати за першочергову мету служіння потребам кожної людини без будь-якої дискримінації особи, а також для загального блага, що є основою істинної справедливості та миру.

«Блаженні миротворці»! Під такою назвою у світ вийде вже восьме послання Папи Бенедикта XVI, присвячене святкуванню Всесвітнього дня миру. Подаємо також назви попередніх послань Святішого Отця (назва в оригіналі італ. мова та переклад укр. мовою), присвячених цій події: «Nella verità la pace» (В істині – мир 2006); «Persona umana, cuore della pace» (Людська особа – серце світу 2007); «Famiglia umana, comunità di pace» (Людська сім’я - спільнота миру 2008); «Combattere la povertà, costruire la pace» (Перемогти бідність, творячи мир 2009); «Se vuoi coltivare la pace, custodisci il creato» (Якщо бажаєш розвивати мир - охороняй творіння 2010); «Libertà religiosa, via per la pace» (Релігійна свобода -шлях до миру 2011); «Educare i giovani alla giustizia e alla pace» (Виховання молоді в справедливості та мирі 2012).

Секретаріат Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next