АКТУАЛЬНО

«Блаженніший Любомир був національним патріархом...» − видання «NationalReview»

Понеділок, 12 червня 2017, 15:15
Блаженніший Любомир наполегливо підтримував розвиток Українського католицького університету, єдиного католицького вищого навчального закладу в колишньому радянському просторі, який став одним із провідних університетів України всього за два десятиріччя. Університет став моделлю вищої освіти, не обтяженої інтелектуальною корупцією «гомо совєтікуса».

Він вітав папу Івана Павла II у 2001 році під час першого апостольського візиту до «колишньої радянської республіки». Це тижневе паломництво в Україну, незважаючи на всі труднощі й очікування, стало моментом екуменічної зустрічі між греко-католиками й українськими православними.

Про це йдеться в статті Джорджа Вайґеля для видання «Nationalreview», присвяченій пам’яті Блаженнішого Любомира.

Автор зазначає, що Блаженніший Любомир, навіть перебуваючи на емеритурі, був моральним орієнтиром для суспільства, що глибоко зранене радянським минулим. «Любомир Гузар став національним патріархом: був голосом розуму, поміркованості й мудрої поради... А під час Революції гідності вже сліпого кардинала Гузара можна було знайти на Майдані Незалежності в Києві − він таким чином виявляв солідарність із сподіваннями свого народу на майбутнє без корупції, − майбутнє, в якому Україна, як невід'ємна частина Заходу, посідала б своє законне місце, несучи із собою багатство візантійської духовності й культури», − ідеться у статті.

«Тепер УГКЦ очолює динамічний молодий наступник Архиєпископа-емерита Гузара − Блаженніший Святослав. Це свідчить про те, що Блаженніший Любомир виховав покоління поліглотів, інтелектуально підготовлених і проникливих лідерів, такі як Блаженніший Святослав і Президент УКУ владика Борис (Ґудзяк)», − підсумовує автор.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next