АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир (Гузар): «Позиція "проти всіх" на виборах для мене дивна»

Субота, 21 липня 2012, 22:30
Архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) не поділяє на виборах позицію під час голосування, що називається "проти всіх". Про це він сказав 20 липня на засіданні медіа-клубу "ЧЕСНО про вибори" у Києві.
Архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) не поділяє на виборах позицію під час голосування, що називається "проти всіх". Про це він сказав 20 липня на засіданні медіа-клубу "ЧЕСНО про вибори" у Києві. "Проти всіх" для мене звучить дивно, - каже духовний лідер УГКЦ. - Такий підхід мені не подобається, оскільки ми - справжня демократична держава, що не є просто гарними словами чи прикрасою, а справді демократією, за якої народ є носієм влади, відповідальності та свідомої дії". "Якщо "проти всіх", тоді виникає запитання, що ми робимо, якщо ми проти всіх? Чи є це справжнє громадянське суспільство?" – риторично запитав Блаженніший Любомир. На його думку, ми мусимо виховувати політиків змалечку. Він наводить приклад, що в Америці в школі учні вибирають представника класу і таким чином вчаться, як проводити виборчу кампанію. Учень мусить аргументувати, чому саме його мають вибрати. І дитина з ранніх років звикає, щоб цей процес відбувався чесно, і вчиться бути відповідальною. "Одне слово, мусимо працювати над тим, як виховувати чесних політиків. Бо зараз головною цінністю людей, які хочуть бути при владі, є накопичення матеріальних цінностей. І це дає те, що ми сьогодні маємо", – вважає Архиєпископ-емерит. Він також розповів, що його часто запитують журналісти, люди, чи часом сьогоднішня політична ситуація в Україні не є "Божою карою". "Ми не повинні розцінювати політичну ситуацію як кару за наші гріхи. Ми повинні працювати якнайкраще. Господь Бог дає нам можливості. Богу дякувати, ми маємо свободу. Треба її використовувати, виховувати молодь і не спирати вину на Господа Бога за те все, що діється. Бо те, що відбувається, залежить від нас. Господь Бог дає нам розум, волю, свою науку", – пояснив Блаженніший Любомир. Він навів приклад студента, який не вчився і не здав іспиту. "То що, його Господь покарав? Ні, він сам себе покарав, бо не використав свої можливості", – сказав духовний лідер УГКЦ. А тоді додав: "Так, у Біблії написано, що влада – від Бога, але це не значить, що влада може робити все, що захоче. І народ не повинен казати: "Ой, то все від Господа Бога". Може, не карає, а просто нагадує нам", – переконаний колишній Глава УГКЦ.

gazeta.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next