АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир на Майдані закликав українців працювати й молитися

Неділя, 08 грудня 2013, 22:06
Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) виступив сьогодні, 8 грудня, перед мільйонним мітингом на Майдані Незалежності в Києві й звернувся до українців народною приказкою: працюй так, якби все залежало від тебе, а молися до Господа так, якби все залежало від Нього.

Він «сердечно» привітав усіх на Майдані та на всіх майданах України та світу.

«Ясно нам тут усім зібраним, що Україна потребує великих змін. Може, дехто питає себе, звідки прийдуть ті зміни? Може, хтось нам їх подарує чи виборе? Ні. Оці великі зміни, яких бажаємо, бо вони направду потрібні нашій державі, народу, мусимо вибороти самі», – наголосив духовний лідер українців .

Блаженніший Любомир, звертаючись до людей, пригадав одну приказку, яку вперше почув у Північній Америці, пізніше – у різних державах, серед інших народів, а останнім часом і в Україні.

«Ця приказка простенька, але має глибокий зміст: працюй так, якби все залежало від тебе, а молися до Господа, якби все залежало від Нього», – сказав промовець.

За його словами, працювати для молодого покоління означає, насамперед, пізнати, що таке нормальна держава. А для старших поколінь – провести глибокий аналіз ситуації, осмислити, що треба робити.

«Коли працюватимемо, то осягнемо те, що потрібно», – запевняє він.

Друга частина приказки – молися так, наче все залежить від Бога. «Наша молитва – це не прохання до Бога, аби він щось змінював. Наша молитва до Бога – аби Він здійснював те, що споконвіку належить нам. Молитва – це прохання до Бога здійснити те, що він постановив, коли ми починали бути самостійним народом. Молитися до Бога – для нас надзвичайно важливо. Без молитви нічого не осягнемо», – пояснив Архиєпископ-емерит.

«Тому, шановна громадо, хочу благати вас… не тільки від себе, а й від Ініціативної групи «Першого грудня»: працюймо так, якби все залежало від нас, молімося так, як усе залежить від Господа», – закликав Блаженніший Любомир.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next