АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир подякував представникам Мальтійської cлужби допомоги

Понеділок, 05 жовтня 2015, 10:25
4 жовтня 2015 року Блаженніший Любомир, Архиєпископ-емерит УГКЦ, привітав у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ представників Мальтійської служби допомоги, які тут молилися. У своєму слові Блаженніший Любомир висловив їм своє визнання та подяку за благодійну працю. Про це повідомляє прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ.

Блаженніший Любомир зазначив, зокрема, таке: «Мальтійський орден має дуже грізну назву – «військовий орден». Колись давно ті, що ставали фундаторами та членами Мальтійського ордену, носили зброю та боролися, щоби зберегти землю, по якій ходив Ісус Христос. У дуже короткому часі вони обрали інший шлях - шлях боротьби та зусилля, без зброї. Їхня зброя та засоби боротьби стали цілком іншими, це було милосердя супроти потребуючих».

За словами Архиєпископа-емерита, члени Мальтійського ордену завжди старалися допомогти тим, хто був хворий, голодний чи просто потребуючий: «Вони (МСД) завжди намагалися дати відчути людині, що вона потрібна і що хтось її любить».

«Ми дуже вдячні членам Мальтійського ордену і Мальтійської служби, що подали нам живий приклад того, як служити ближньому в потребі. Хочу всім вам, які пішли за ідеєю служіння і допомоги, сердечно подякувати. Нехай милосердний Господь Бог сторицею винагородить ваш труд. Сердечне вам спасибі за вашу працю та зусилля, за вашу любов до ближнього» - сказав Блаженніший Любомир.

Після цього присутні помолилися Божественну Літургію, яку очолив о. д-р Олег Шепетяк. Проповідуючи Слово Боже, священик звернув увагу на добрі діла, які протягом свого життя може робити кожна людина: «Сьогодні ми приходимо до Господа, щоби скласти Йому подяку за все те добро, яке він нам дає. Так вже задуманий цей світ, що в ньому все передається. Господь дає нам певні дари, ми передаємо їх іншим, інші ще іншим… Сьогодні, з одного боку, ми дякуємо Богу за мальтійців, за тих людей, які хочуть передавати отримані від Бога дари. А з іншого, дякуємо Богові за жертводавців, які підтримують цей благий почерк… Якщо в цьому світі є добро, то це завдяки тим людям, які це добро роблять!» - наголосив у проповіді священик.

По завершенні Літургії відбулася церемонія вручення дипломів декотрим мальтійцям за допомогу в Україні.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next