АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир поспілкувався з учасниками духовно-формаційного семінару ПМВ

Понеділок, 28 липня 2014, 11:55
Священик, який збирається їхати на місійну працю, мусить бути добре підготовлений. Одного бажання замало. Таку думку висловив Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) під час спілкування з учасниками духовно-формаційного семінару Пасторально-міграційного відділу для підвищення кваліфікації місіонерів-отців, монахів і монахинь із-за кордону, які опікуються вірними в країнах, де немає церковних структур УГКЦ.

“Місійне життя повинне мати солідну базу добре підготовлених священиків. Це надзвичайно важливо. Священик непідготовлений нічого великого не зробить”, - сказав Архиєпископ-емерит.  

Говорячи про уділення Святих Таїнств на місійних теренах, Блаженніший Любомир закликав священиків, котрі душпастирюють за кордоном, не легковажити таїнственним життям. “Таїнством священства треба жити. Люди повинні бачити, що ці справи для нас не є другорядними. Ми вперше самі себе освячуємо Таїнствами, а вже потім служимо людям”, - підкреслив Блаженніший Любомир.

Архиєрей також відзначив, що за кордоном священик потребує підтримки, яку йому може надати, зокрема, і добра дружина, якщо йдеться про країни, де сприймають одружене священство. “Я не ентузіаст одруженого священства, але я його не відкидаю. Багато проблем за кордоном стає через самотність священика. У тому самому Казахстані чи Росії, де отці віддалені фізично і географічно, одруженому священику легше, бо він має товариство, він не залишається сам. Добра паніматка - це велика поміч”, - зазначив Блаженніший Любомир.

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next