АКТУАЛЬНО

«Блаженніший Любомир своїм життям постійно говорив: бажайте якісного!», - владика Степан Сус

Понеділок, 30 листопада 2020, 10:54
«Зустрічаємося в крипті Патріаршого собору, біля місця спочинку Блаженнішого Любомира, бо хочемо навчитися чогось важливого для нашого життя – наслідувати його у своїх вчинках, поглядах, поведінці, ставленні, сприйнятті та баченні», – про це 29 листопада 2020 року в крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового говорив владика Степан Сус, єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа УГКЦ.

Нагадуємо, що цього дня в Патріаршому соборі відбувся захід «Вечір з Блаженнішим Любомиром». Під час цього заходу було проведено зустріч спільноти «Покоління Любомира» та панахиду на пам’ять про патріарха Любомира. Тема зустрічі була взята з книги Блаженнішого Любомира «Про гріхи та чесноти», а саме з її першого параграфу «Про доброту».

У своєму слові до присутніх владика Степан говорив про те, що кожен учасник цієї зустрічі прийшов до крипти собору з бажанням наслідувати у власному житті Блаженнішого Любомира. «Тому, коли ранком прокидаємося, коли починаємо свій новий день, ми повинні казати: я можу, я здатен, я маю силу, я маю сміливість і мужність йти в перед та досягати нових висот. Ми повинні бажати кращого! Таким чином змінимо на краще своє життя та життя людей довкола нас», – наголосив архиєрей.

Ведучи далі, владика додав, що добро не можна розглядати без поняття якості. «Живемо в суспільстві, де відчувається серйозна криза якості. Ми навіть не маємо відповідних органів, які б перевірили якість, щоб побачити, чи якісно збудовано, чи якісно розроблено, чи якісно організована робота. Блаженніший Любомир своїм життям, своєю поведінкою та добротою постійно нам говорив саме про це: бажайте якісного! Бути доброю людиною означає жити це життя якісно. Це означає наповнювати кожен день свого життя добрим змістом, після якого з’являються добрі та справжні плоди», – зазначив єпископ.

На завершення заходу всі присутні мали нагоду особисто порозмовляти з владикою Степаном та отримати відповіді на свої запитання. Зокрема, говорили про межу між добротою і справедливістю.

Серед запитань прозвучало таке: коли настає той момент, що потрібно поступати справедливо, а не тільки добре? Владика Степан відповів, що бути добрим не означає завжди робити приємне тим, хто є біля нас. «Добро полягає в тому, що ми когось вчимо. Цей процес навчання не завжди є приємним, іноді він болючий. Але проходить час і ми дивимося, що добре було тоді, коли нам дали добрий урок. Адже ми навчилися по-іншому дивитися на своє життя, змінилися наші вчинки, ми стали ліпше поводитися, а наш світогляд змінився в кращий бік», - наголосив архиєрей.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next