АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир: «Тільки після повернення в Україну я відчув себе нормальною людиною, бо скрізь і завжди був громадянином другого класу»

П'ятниця, 10 січня 2014, 16:25
Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) переконаний, що всі революції, які відбулися в Україні за останні два десятиліття, були «цілком закономірними й на користь державі, а не проти когось».

Про це він сказав у інтерв’ю газеті «Україна молода».

«Вони не мали на меті знищити України, вони хотіли врятувати Україну. То влада була зацікавлена в тому, аби насильством приголомшити народ, але їй то не вдалося, вона лише зганьбила себе. Бо коли хтось береться робити щось насильно, той свідчить про своє безсилля. Щоб бити, не треба великої філософії», – зазначив духовний лідер українців.

Блаженніший Любомир переконаний, що зараз підростає нове покоління, котре матиме нагоду жити в новій державі, навіть якщо ця держава дуже недало розвивала свої таланти. Це нове покоління, каже Архиєпископ, яке вже мало нагоду трохи повчитися за кордоном, прагне змін.

За його спостереженнями, молоді люди в Україні відчули, що так далі тривати не може. І Блаженніший Любомир не вірить у те, що навіть після того, як Євромайдан не досягне бажаного результату, молодь масово виїде за кордон.

«Ні, у це я не вірю. Якась частина – так, напевно… Я сам багато років прожив за кордоном. І тільки коли під старість повернувся додому – тільки тоді відчув себе нормальною людиною, бо скрізь і завжди був громадянином другого класу… А що стосується того, чи здеградує молодь, то це хіба що «завдячуючи» своїм батькам. Сама по собі молодь гіршою не стане», – сказав Архиєпископ-емерит.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next