АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир в Дарницькому районі Києва взяв участь в заході «Миколаєм може бути кожен»

Субота, 24 грудня 2016, 00:48
22 грудня 2016 року Блаженніший Любомир, Архиєпископ-емерит УГКЦ, у Палаці культури «Дарниця» зустрівся із громадою Дарницького району міста Києва, та взяв участь в заході «Миколаєм може бути кожен».

Зазначимо, що організаторами цього заходу виступили парафія Святих Бориса і Гліба УГКЦ та Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація. Окрім організаторів, учасниками святкування стали понад 400 дітей, їхні батьки та різні творчі колективи.

Розпочали захід зі слова Блаженнішого Любомира про святого Миколая. Розповідаючи про історію цього свята, Його Блаженство звернув увагу на те, що святкування Миколая має відбуватися щодня, адже за Його словами, коли творимо добрі вчинки тоді ми уподібнюємося до святого Миколая. Відтак Архиєпископ-емерит пригадав усім присутнім історію з життя святого Миколая та звернув увагу на кілька Його рис. Зокрема він зауважив: «Миколаєві була притаманна риса шукати, що можна зробити доброго. Він так і робив, дивився та шукав, кому може допомогти й потайки робив добро… Цього Святий Миколай не перестає робити і сьогодні!» - наголосив Блаженніший Любомир.

Після його виступу діти мали нагоду особисто звернутися із запитаннями до морального авторитета України. Пізніше о. Андрій Боднарук, адміністратор парафії Бориса і Гліба, подякував Архиєпископу-емериту за слово та попросив благословення для всіх присутніх дітей.

Далі зі словом виступив керівник Дарницького району Василь Лозовий, який висловив слова вдячності за присутність, та благословення Його Блаженства: «Жителі Дарницького району міста Києва давно чекали такого дійства. Ми з радістю слухали вашого слово, за яке вам щиро дякуємо. Бажаємо вам здоров’я, сил та наснаги в подальшому вашому служінні», - наголосив він.

Опісля у програмі були виступи: Українського товариства студентів-католиків «Обнова», яке презентувало виставу «Помічники Миколая», семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії зі сценкою «Миколай серед нас», а також ансамблю «Берегинька» та Патріаршого хору Собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.

На завершення заходу всі діти помолилися молитву за заступництвом Святого Миколая та отримали іконки й підготовлені подарунки.

Завершуючи захід, о. Андрій подякував усім, хто підтримав захід: «Особливо дякуємо учасникам, які погодилися виступити, а також усім дарничанам, які сьогодні до нас завітали».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next