АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир узяв участь у Міжнародному форумі "У напрямку Другого Єрусалимського Собору"

Субота, 03 травня 2014, 11:45
У Києві цими днями проходить Міжнародний форум "У напрямку Другого Єрусалимського Собору" (TJC II - Toward Jerusalem Council II). Форум, який розпочався 1 травня у м. Києві, уперше проходить на території Східної Європи і об’єднує представників різних християнських деномінацій з Німеччини, Австрії, Польщі та інших країн Європи. Центральним доповідачем був священик Римо-Католицької Церкви з Австрії Йоганнес Фітченбауер, який виступив на тему "Одна нова людина - або Церква з євреїв та поган".

Головною метою форуму є обговорити вплив первісних християнських юдейських громад на розвиток християнства та підтримати сучасні місцеві єврейські месіанські громади, які визнають Ісуса Христа своїм Господом.

Від Української Греко-Католицької Церкви участь у заході взяв Блаженніший Любомир (Гузар), який зокрема розповів про роль митрополита Андрея Шептицького у порятунку українських євреїв та його співпрацю з місцевими юдейськими громадами. Пригадуючи величну постать митрополита, Блаженніший Любомир згадав душпастирські відвідини Шептицьким своїх парафій на початку 1920 років, коли "митрополита виходили також вітати і юдейські громади, до яких він звертався їхньою рідною мовою, адже вільно розмовляв нею".

Після обіду відбулись обговорення у групах, участь у яких взяв також о. Ігор Шабан, голова Екуменічної комісії УГКЦ.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн

Довідка:

TJC ІІ – це міжнародна ініціатива каяття і примирення між євреями та неєвреями, які належать до християнських Церков. Її учасники - це лідери різних течій всесвітнього єврейського месіанського руху разом із представниками історичних і сучасних Церков, які визнають Ієшуа (Ісуса Христа) Господом і Спасителем.

Ця міжнародна ініціатива намагається поширити інформацію про відновлення єврейської складової в сім'ї християнських Церков та переконати ізраїльський народ у важливості місії Ісуса Христа для кожної людини.

В Україні цей рух представлений Київською єврейською месіанською громадою (КЕМО), яка на сьогодні нараховує близько 1600 осіб: євреїв і неєвреїв. 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next