АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир: «Якщо змарнуємо і другий Майдан, тоді чекатимемо на третій»

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 10:26
«Щоб не змарнувати шансу, треба працювати. Перестати красти, брати і давати хабарі, не горнути гроші для себе, а працювати для суспільства». Таке переконання висловив Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) в інтерв’ю журналу «Країна».

Блаженніший висловив надію, що сьогодні є значно більше людей, які хочуть змін, ніж 2004-го. «Щоб не змарнувати шансу, треба працювати. Перестати красти, брати і давати хабарі, не горнути гроші для себе, а працювати для суспільства. Виглядає, що той вибух – уявімо велику хвилю води – усе ще йде. І що при Божій помочі і нашій праці ми його не втратимо. Але якщо знову обиратимемо бандитів у Верховну Раду, як було перед тим – змарнуємо і другий Майдан. Тоді чекатимемо на третій. Але я надіюся на краще, бо прийшло покоління, яке не дуже заражене радянськими звичаями, мисленням. І коло них є поважне число старших людей, які готові працювати над змінами», – сказав духовний лідер українців.

Він вважає, що перед українцями ще багато роботи в побудові демократичної країни. «Але будьмо обережні. Ви слідкуєте за виборчою кампанією? Якість вибору, філософія депутатів, те, як вони й далі купують і продають душі, показує: ще є багато роботи», – каже Архиєпископ.

Водночас Блаженніший Любомир переконує, що сьогодні «нема нічого, що б нам перешкоджало рухатися». «Хіба тільки наша глупота або лінивство», – зазначив Архиєпископ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next