АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «Багато українців зжилися з гріхом корупції і вже не відчувають його тяжкості»

Четвер, 25 лютого 2016, 16:35
УГКЦ хоче боротися з явищем корупції в Україні не канонічними санкціями, а передусім у форматі Таїнства Сповіді.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю журналу «Фокус», відповідаючи на таке запитання журналіста: «Патріарх УПЦ КП Філарет говорив, що не буде причащати хабарників. Як ви ставитеся до таких ініціатив?»

«Корупція – це тяжкий гріх, – зауважив Блаженніший Святослав. – Якщо людина постійно робить його і не кається, який тоді сенс у сповіді? Щоб сповідатися, спочатку потрібно покаятися і вирішити більше не повторювати гріховних дій. Той, хто свідомо і добровільно відмовляється покаятися в гріху корупції, не зможе отримати відпущення своїх гріхів і причаститися. На жаль, багато українців зжилися з цим гріхом і вже не відчувають його тяжкості».

«Ви ніколи не дасте своїм дітям зіпсованої їжі, адже вона може завдати шкоди їхньому здоров'ю. Корупція якраз і є такою їжею. Допускаючи корупцію, ми тим самим даємо своїм дітям зіпсоване суспільство. Кожен із нас повинен відчути відповідальність за це», – наголосив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next