АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав бере участь в Пленарній асамблеї Конференції католицьких єпископів Європи

П'ятниця, 14 вересня 2018, 12:30
Цими днями, 13-16 вересня, проходить Пленарна асамблея Конференції Католицьких Єпископів Європи (ССЕЕ), в якій беруть участь Президенти Єпископських Конференцій Європи, а також представники Апостольської столиці. УГКЦ на цьому заході представляє Отець і Глава Блаженніший Святослав.

Захід відбувається в м. Познань (Польща) на запрошення місцевого Архиєпископа Станіслава Гондецького, Президента Конференції Католицьких Єпископів Польщі та Віце-президента ССЕЕ, з нагоди 1050-річчя заснування першої єпископського осідку в Польщі та з нагоди століття відновлення незалежності цієї країни.

Цього року представники із 45 країн Європейського континенту роздумуватимуть над темою «Європа: роль солідарності у вихованні сумління та формуванні суспільства». Протягом семи робочих сесій владики міркуватимуть, як оживити дух солідарності на Європейському континенті і що може запропонувати в цих намаганнях Католицька Церква.

Щорічне зібрання єпископів розпочалося 13 вересня в приміщенні Митрополичої курії м. Познані. Звертаючись до учасників зустрічі, Президент ССЕЕ кардинал Анжело Баньяско відзначив: «Ми свідомі, що якщо Європа втратить дух солідарності між особами, народами та державами, то вона зрадить своєму християнському посланництву і це приведе до цивілізаційної убогості, до занепаду європейського суспільства». У своєму вітальному слові до учасників зустрічі Святіший Отець Папа Франциск закликав єпископів Європи бути закваскою братерства на континенті, «завжди шукаючи нові шляхи для досягнення щедрої та відповідальної солідарності, виокремлюючи шляхи братерської пасторальної співпраці та зберігаючи духовні цінності, які сформували думку, мистецтво та культуру Європи».

15 вересня запланована зустріч учасників Асамблеї із Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою. Завершиться Асамблея ССЕЕ 16 вересня урочистою Літургією в архикатедральному соборі Святих апостолів Петра і Павла в Познані.

Фото: www.flickr.com/photos/episkopatnews/albums

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами episkopat.pl/en/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next