АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «Хочемо, аби пам'ять про підпілля УГКЦ була збережена для майбутніх поколінь»

Четвер, 29 серпня 2013, 15:32
Наступного року в Українській Греко-Католицькій Церкві відзначатимуть 25-річчя виходу Церкви з підпілля. Цю дату в Церкві готуються відзначити на гідному рівні. Про це в інтерв’ю газеті «Галичина» повідомив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

«Хочемо, аби пам'ять підпільної Церкви в Україні, як особлива духовна спадщина, була донесена не лише до широкого загалу нашого суспільства, а й за кордоном», – сказав Предстоятель.

За його словами, планується, що кожна архиєпархія створить свій комітет із відзначення цієї дати, а Постуляційний центр представить необхідні матеріали, щоб «світла пам'ять про героїв, мучеників та осіб підпільної УГКЦ була збережена для майбутніх поколінь і знайшла продовження в сучасному житті Церкви».

Блаженніший Святослав нагадав, що символ відродження УГКЦ на українських землях – Патріарший собор. «Освячення Собору показує наше коріння як Церкви київського християнства, яка повертається до свого осідку. Наступний вимір цього Собору – храм, який збирає греко-католиків не тільки в Україні, а й поза її межами, і кличе до єдності усіх спадкоємців київського християнства. Патріарший собор пригадуватиме нам софійність київського християнства та відкриватиме дорогу в майбутнє, яке ми бачимо в єдності всіх Церков київської традиції», – запевняє Глава Церкви.

Пригадуємо, що відзначити належним чином упродовж 2014 року у своїх єпархіях 25-ту річницю легалізації УГКЦ в Україні доручає Синод Єпископів УГКЦ 2013 року.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next