АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «Купуючи-продаючи голоси – продають нашу Батьківщину, наше майбутнє»

Четвер, 06 вересня 2012, 10:13
Купуючи-продаючи голоси – продають нашу Батьківщину, наше майбутнє. Таку думку висловив Блаженніший Святослав (Шевчук), Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви, в інтерв’ю виданню «Українська правда». За його словами, сьогодні українські виборці «доведені до розпачу». «І замість того щоб тим людям забезпечити нормальні умови існування, їм дають якусь подачку...

Купуючи-продаючи голоси – продають нашу Батьківщину, наше майбутнє. Таку думку висловив Блаженніший Святослав (Шевчук), Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви, в інтерв’ю виданню «Українська правда».

За його словами, сьогодні українські виборці «доведені до розпачу». «І замість того щоб тим людям забезпечити нормальні умови існування, їм дають якусь подачку, що є сотою частинкою того, що їм належить. Але, на жаль, наші люди легковірні. Вони ведуться на ці подачки», – стверджує Блаженніший Святослав.

Він також вважає, що корупція – це один із важливих чинників, які перешкоджають Україні провести чесні вибори. «Те, що хтось купує голоси і хтось їх готовий продати, – кричущий факт корупції. У корупції завжди є два учасники. Можливо, саме тому корупція найбільше проявляється під час виборів. Недавно почув словосполучення "дешеві виборці". Я подумав: це як треба зневажати тих виборців, щоб про них так говорити», – каже Глава Церкви.

На його переконання, громадяни, вимагаючи від влади чесних виборів, у жодному разі не мають знімати зі себе відповідальності.

Щодо агітації з боку священнослужителя, то Блаженніший Святослав ще раз наголосив, що священик справді не може прямо вказувати, за кого голосувати. «Це не його завдання, бо священик має вказувати на вічні істини, які треба впровадити в суспільне життя, зокрема коли йдеться про громадянську відповідальність, виховувати людей. А коли він вказуватиме їм, за кого конкретно голосувати, то диктуватиме їм певну поведінку, а отже, сприйматиме своїх вірян як нерозумних дітей, котрі самі не здатні відрізнити добро від зла», – вважає він.

УГКЦ на Синоді постановила заборонити священикам агітацію. Якщо духовенство це робитиме, то підпаде під дисциплінарні стягнення.

За словами Предстоятеля Церкви, він дуже відповідально підходить до свого вибору.

«Намагаюся не бути легковірним, не дивитися на другорядні речі. Пробую аналізувати: чи здатна певна політична сила щось змінити в країні, чи ні. Тому мені б хотілося побачити програми тих партій, аби зробити свій вибір. І мені, як рядовому виборцю, це нині нелегко», – завершив Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next