АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «Ми стоїмо на порозі народження нової цивілізації»

Неділя, 11 жовтня 2015, 14:12
У Ватикані закінчився перший тиждень праць 14-ї Звичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів, тема якої «Покликання та місія сім’ї в Церкві та сучасному світі». Про підсумки цього тижня, про методологію праці Синоду та про внесок українських ієрархів розповідає Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Крім того, Блаженніший Святослав звернув увагу на загрози для інституту сім’ї, зокрема, гендерної ідеології та ще раз підкреслив, що завданням Синоду є не змінювати доктрину, а шукати адекватні душпастирські відповіді, щоб допомогти вірним здійснювати високий ідеал сім’ї, звіщений у Божому Слові.

На думку Глави УГКЦ, незважаючи на різні труднощі та виклики, у сучасному світі становище сім’ї не є песимістичним і не бракує також родин, які дають героїчне свідчення «віри в подружжя». І це, за його словами, дуже важливо в той час, коли «стоїмо на порозі народження нової цивілізації».

У світлі панівного в наш час «відчуття покинутості» під час вільних дебатів Блаженніший Святослав вказав на те, що завданням Церкви є не лише наполягати на вченні про вірність і нерозривність подружжя, але бути також чітким свідченням того, що Бог ніколи не покине свого створіння.

Роздуми над явищем «покинутості» стали для Глави УГКЦ нагодою на прикладі актуального стану українського народу звернути увагу на те, що в умовах випробування та війни таке відчуття може виникнути в усього народу. Тому Церква повинна таким народам посвідчити, що ні Бог, ні вона їх не забули і не покинули.

Прослухати відповіді Блаженнішого Святослава.

Радіо Ватикан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next