АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «На суді Христос не запитає, на яких автомобілях ми їздили, а запитає, що ми зробили для Його найменших»

Понеділок, 11 березня 2013, 11:18
Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) 10 березня, у М’ясопусну неділю, відвідав із пастирським візитом парафію Святої Анни, що в м. Вишневому на Київщині. «Сьогодні я відчув обов’язок вас відвідати і засвідчити вам свою повагу, пам'ять про вас, щоб ви відчували себе улюбленими синами та доньками своєї Церкви», – сказав Глава УГКЦ до своїх вірних (слухати).
Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) 10 березня, у М’ясопусну неділю, відвідав із пастирським візитом парафію Святої Анни, що в м. Вишневому на Київщині. «Сьогодні я відчув обов’язок вас відвідати і засвідчити вам свою повагу, пам'ять про вас, щоб ви відчували себе улюбленими синами та доньками своєї Церкви», – сказав Глава УГКЦ до своїх вірних (слухати). Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, відбулася в місцевому РАГСі, де протягом останніх півроку громада збирається на моління, поки вирішується питання земельної ділянки для майбутнього храму. У проповіді під час Літургії на основі Євангелія про Страшний суд Предстоятель УГКЦ просив пам’ятати, що Христос приходить до нас щодня «в особі найбільш потребуючої людини… І коли ми служимо їй, то служимо самому Богові». Блаженніший Святослав нагадав, що вже за тиждень починається Великий піст. «І сьогодні, в цю неділю, яка називається «М’ясопусна», ми чуємо Євангеліє, яке розповідає про Страшний суд. Однак щоб правильно зрозуміти те Боже слово, яке сьогодні Господь до нас промовляє, ми повинні, передусім, побачити Добру Новину в Євангелії», - запрошував замислитися мирян проповідник. Добра Новина полягає в тому, каже він, що Господь, згідно з нашою вірою, є Богом всюдисущим. Своє слово Господь посилає через таких людей, як ми, проте «у повний спосіб» Він прийде тоді, коли завершиться історія цього світу. Тоді Господь поставить перед собою всіх людей від початку та до кінця світу. «Христос не запитає нас, в яких квартирах ми жили, в яких храмах молилися, на яких автах їздили, а запитає нас, що ми зробили для Його найменших», – відзначив Глава Церкви. М’ясопусну неділю УГКЦ проголосила Днем соціального служіння і закликає всіх вірних подбати про ближніх, які найбільше потребують допомоги. «Сьогодні я хотів вшанувати вас, – звернувся він до парафіян Вишневого, – бо це, можливо, одна з найбільш потребуючих громад нашої Київської архиєпархії. Бажаю показати вам, що ви є синами й доньками Великого Бога, до яких Він щодня приходить». «Бажаю всім вам, щоб ви мали відкрите духовне око і побачили Бога, який наближається до вас. Хочу вам також побажати, щоб ви були багаті на вчинки милосердя, бо тоді станете тими, кого Бог покличе праворуч себе», – завершив Предстоятель Церкви. На закінчення Літургії о. Володимир Мальчин, адміністратор парафії Святої Анни, подякував Главі УГКЦ за його візит до Вишневого та за підтримку місцевої громади. «Ваша присутність сьогодні між нами є явним свідченням того, що ваша пастирська опіка не залишає поза увагою навіть невеличкі громади нашої Церкви, які перебувають на стадії розвитку», - сказав о. Володимир. Після Літургії всі вірні перейшли в приміщення школи англійської мови, де щонеділі відбувається катехизація дітей і дорослих. Блаженніший Святослав поспілкувався з дітьми парафії та подякував с. Антонії Кулик, ССНДМ, за її віддане катехитичне служіння для наймолодших. Відтак, в іншому залі, дорослі парафіяни мали можливість поспілкуватися з Предстоятелем УГКЦ. фоторепортаж

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next