АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав на зустрічі зі священиками і мирянами говорив про розбудову структури УГКЦ в Іспанії

Неділя, 12 липня 2015, 15:52
Другий день перебування Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, у Мадриді розпочався Божественною Літургією.

Разом із ним співслужили владика Діонісій та капелани українських громад в Іспанії: о. Василь Бойко (Валенсія), о. Іван Липка (Мадрид), о. Сергій Знак (Барселона), о. Роман Гамрацей (Малага), о. Володимир Калабішка (Вік), о. Святослав Медвід (Алмерія), о. Володимир Нейлюк (Алкала-де-Енарис), о. Юрій Винник (Албасети), о. Богдан Боднар (Памплона) та о. Микола Остапишин (Сарагоса), які з’їхалися до Мадрида з представниками мирян, щоб поглибити тему «Управління дарами» з програми «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом». Зустріч провадить о. Василь Бойко, координатор цієї програми в Іспанії.

У проповіді на Літургії Блаженніший Святослав, пояснюючи Євангелію про два зцілення (сина сотника і жінки кровоточивої), сказав, що «Христос є джерелом життя і зцілення, джерелом, що само спішить до того, хто його потребує. Тому священнослужитель повинен відкривати і нести людям це джерело життя».

По завершенні Богослужіння Глава УГКЦ зустрівся зі священиками та мирянами, які душпастирюють в Іспанії, і пояснив мету свого душпастирського візиту. «Крім підтримки вірних, священиків і самого Апостольського візитатора, моїм наміром є подбати про розбудову структури УГКЦ в Іспанії, а особливо надати душпастирську опіку дітям і молоді, щоб краще відповідати на виклики, що постають перед нашим народом».  

Звертаючись  до священиків, Блаженніший Святослав закликав їх щоденно ревно молитися Молитвослов, зокрема Утреню та Вечірню, щодня присвячувати час роздумам над Святим Письмом, вивчати Катехизм «Христос – наша Пасха», в якому викладена богословська, моральна і суспільна доктрина Церкви.

На завершення зустрічі Глава Церкви подякував духовенству, катехитам і мирянським лідерам за ревне служіння Церкві та народу.

Прес-служба УГКЦ в Іспанії

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next