АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав: «Першим завданням Світового конгресу українців повинна бути роль інформаційного форпосту правди»

П'ятниця, 06 вересня 2019, 13:02
У Берліні 6-9 вересня 2019 року відбудуться Річні загальні збори Світового конгресу українців, в рамках яких підсумують діяльність організації за період грудень-липень 2019 року, а також вироблять напрями своєї діяльності на наступний період.

«Хотів би виокремити небезпеку того, що через різного роду інформаційну інтервенцію, підкріплену популістськими закликами, ми можемо стати черствими щодо оборони незалежної держави в дотеперішніх кордонах. Тому і надалі першим завданням Світового конгресу українців повинна бути роль інформаційного форпосту правди про Україну, яку досі ви виконували дуже добре», – написав у своєму зверненні Блаженніший Святослав.

Шлях донесення правди, на думку Глави УГКЦ, – зустрічі із посадовцями, релігійними лідерами, впливовими людьми. «Продовжуйте свідчити про незмінність цінностей, про які заявили українці під час Революції гідності та в зоні проведення ООС. Лише вільна людина здатна цінувати свободу. Лише вона знає її справжню вартість. Будьте місіонерами України в тих країнах, де чисельно присутні наші мігранти. Свідчіть правду про її жертву в ім’я демократичних і загальнолюдських цінностей», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

Див. також Глава УГКЦ зустрівся з новообраним президентом Світового конгресу українців Павлом Ґродом

Варто зазначити, що Глава УГКЦ звернув увагу на плідну діяльність президента Світового конгресу українців Павла Ґрода: «Через кілька місяців, у листопаді, виповниться рік, як ви очолили цю важливу організацію, що на сьогодні є дієвим інструментом, через який світове товариство дізнається правду про Україну та про її змагання за утвердження вільної та демократичної держави. Передбачалося, що цей рік буде для вас періодом ознайомлення із поставленими перед вами завданнями, проте, із приємністю відзначаємо, що він не тільки цим обмежився. Разом із керівними органами СКУ ви показали велику продуктивність, зокрема через зусилля, які доклали до забезпечення вільного волевиявлення громадян на цьогорічних виборах, як президента, так і нового парламенту України. Позитивно, що змінюєте географію проведення засідання загальних зборів: це дасть учасникам можливість більш плідно відчути життя і настрої нашої діаспори».

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next