АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав подарував Галицьке Євангеліє Митрополиту Макарієві

Вівторок, 27 листопада 2018, 12:40
26 листопада 2018 року у Львові, з ініціативи Блаженнішого Святослава, Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви, відбулася його зустріч з Митрополитом Макарієм, Предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви. Мета візиту Глави УГКЦ - подарувати факсимільне видання Галицького Євангелія 1144 року, презентація якого відбулася 23 листопада в Софії Київській.

Галицьке Євангеліє - це унікальна пам’ятка української домонгольської доби, яка свідчить про спільне коріння всіх спадкоємців єдиної Київської Церкви. Тому Блаженніший Святослав переконаний, що вона має бути в кожного з предстоятелів колись єдиної Київської Церкви Володимирового Хрещення. 26 листопада він подарував один примірник Євангелії Патріарху Філарету, а тепер — Митрополиту Макарієві.

Читайте також: Глава УГКЦ презентував Галицьке Євангеліє в Софії Київській

При цій нагоді співрозмовники обговорили сучасні суспільно-церковні події, які відбуваються в Україні. Зокрема, ішлося про важливість збереження міжконфесійного миру загалом та всіма частинами колись єдиної Київської Церкви зокрема. Було наголошено, що недопустимі будь-які дії з боку духовенства чи мирян обох Церков, які б свідчили про зверхнє ставлення одне до одного.

«Усі ті процеси, які ведуть до об’єднання українського православ’я, є позитивними, але вони не мають ставати причиною напруження у стосунках УАПЦ і УГКЦ», — наголосили співрозмовники.

 

Департамент інформації УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next