АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав порівняв священиків УГКЦ в Криму з відважними українськими воїнами

Понеділок, 17 березня 2014, 20:07
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) звернувся до священників Одеського і Кримського екзархатів УГКЦ.

«Знаю, що ви і ваші родини зазнаєте різних невигод та утисків, – йдеться у листі до священиків. – Знаю, що отримуєте погрози, а для здійснення служіння вам доводиться долати перешкоди, яких ще донедавна годі було комусь із нас собі уявити».

«У цих атаках нема нічого нового, – пише далі Глава УГКЦ. – Чуємо в них відгомін усього того, що зазнала наша Церква-мучениця ще в зовсім недалекому комуністичному минулому... Вам належить нині особлива шана і вдячність, що не піддаєтеся на провокації, не впадаєте у відчай і паніку, але триваєте в молитві та у вірному виконанні своїх священичих обов’язків».

Блаженніший Святослав зазначив, що подібно як всі громадяни України з тривогою і надією скеровують свої погляди на відважних українських вояків, «очі всієї нашої Церкви звернені до вас, дорогі отці».

Предстоятель УГКЦ доручив отцям «перебувати в тісному зв’язку з правлячим єпископом-адміністратором і з ним координувати свої дальші кроки щодо здійснення душпастирських обов’язків у парафіях Одеського та Кримського екзархатів».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next