АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав членів ПЛАСТу в Аргентині зі 70-ю річницею заснування

Четвер, 19 вересня 2019, 11:40
«Щиро вітаю вас із 70-ю річницею від дня заснування Скаутської організації "ПЛАСТ" на теренах Аргентини... Дякую також усім вам, дійсним членам ПЛАСТу, гостям і симпатикам, за активну участь в організації цього святкування», — зазначив у своєму зверненні Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав до членів ПЛАСТу в Аргентині, зокрема до Андріяни Хам — голови цієї Скаутської організації.

«Сімдесят років, відколи ПЛАСТ діє на теренах Аргентини, є свідченням того, що ваше діло є добре і потрібне. Ви з гідністю пройшли випробування часом! Дивлячись на вас, ми можемо сказати, що час над ПЛАСТом не має влади, бо не існує пластуна чи пластунки у відставці. Ви, незважаючи на свій вік, завжди будете юними в цій організації, бо цінності, які вас об’єднують, — Бог і Україна, — вічні, не обмежуються часом і ніколи не старіють», — наголосив Предстоятель. 

Блаженніший Святослав зазначив, що мужність, чесність, жертовність — це те, по чому впізнають пластунів сторонні люди, навіть якщо вони не одягнені у свої чудові однострої. «І навіть якщо з ваших уст не лине вітання "СКОБ", про вас кажуть: прикладом свого життя пластуни показують, які вони Сильні умом і тілом, Красні душею, Обережні в намірах, Бистрі (швидкі) у ділах. Дякую вам, що докладаєте стільки зусиль до національно-патріотичного виховання молоді», — написав Предстоятель УГКЦ.

Крім того, він висловив слова вдячності усім людям, які доклали чималих зусиль для розвитку ПЛАСТу в Аргентині.

«Прикликаю на всіх вас Святого Духа, щоб, скріплені Його силою, ви гідно здійснювали своє служіння для виховання дітей і молоді, прищеплюючи їм вічні цінності — любов до рідного народу та Церкви-матері і жертовну посвяту для служіння ближнім», — підкреслив духовний лідер греко-католиків.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next