АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав Люблінського митрополита з нагоди 300-ліття Митрополичої духовної семінарії

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 20:24
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав надіслав привітання Митрополитові Люблінському (РКЦ) Архиєпископу Станіславу Будзіку з нагоди 300-літнього ювілею Митрополичої Люблінської духовної семінарії.

За останні 50 років співпраця між нашими латинсько-польською та візантійсько-українською громадами показала чудовий приклад будування єдності Католицької Церкви в її різноманітних традиціях, ідеться в посланні. 

"Доля Греко-Католицької Церкви по-особливому переплелася з Люблінською єпархією в найважчий період переслідувань по Другій світовій війні, - зазначає Блаженніший. - Завдяки відкритості й доброзичливості Люблінських єпископів розкидані по цілій Польщі священики могли отримувати відповідну духовну та інтелектуальну базу, необхідну до пастирської роботи у важких умовах невизнання владою ПНР греко-католиків".

"Від імені всієї Української Греко-Католицької Церкви, - пише Глава Церкви, - хочу сердечно подякувати всім, хто сприяв тому, щоб Люблінська семінарія могла якнайкраще виконувати своє особливе покликання - скріплення Східної і Західної традицій, а також поєднання між поляками і українцями".

Верховний Архиєпископ подякував єпископам та кардиналам, усім ректорам, вихователям, професорам Люблінського католицького університету, священикам і сестрам, котрі протягом десятків років працювали з великою самопожертвою і по-різному виражали свою єдність та надавали конкретну допомогу Греко-Католицькій Церкві.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next