АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав сестер ЧСВВ з нагоди XI Провінційної капітули виборів протоігумені та провінційних дорадниць

Четвер, 10 вересня 2020, 14:51
Сердечно вітаю всіх учасниць Капітули та прикликаю на вас Боже благословення. Молюся, щоб ця непересічна подія була позначена діянням Святого Духа, який все оновлює і оживляє. Про це йдеться у листі Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, з нагоди XI Провінційної капітули виборів протоігумені та провінційних дорадниць у сестер ЧСВВ.

«Насамперед хочу подякувати вам за повідомлення про проведення від 7 до 11 вересня цього року XI Провінційної капітули виборів протоігумені та провінційних дорадниць. Вибір нового проводу - у вашому випадку протоігумені та провінційних дорадниць - це також можливість у співпраці зі Святим Духом глибше зрозуміти власне служіння. Для цього потрібно проаналізувати всі виклики, які стоять перед Чином, та, у світлі Христового Євангелія, приписів учителя Церкви святого Василія Великого та голосу власного сумління, постаратися на них відповісти», - мовиться у листі.

Глава Церкви закликав під час засідань у молитві скласти дяку Богові за всі дари, якими Він сестер сподобив. «Зокрема за кожне покликання, що є Господньою благодаттю для нашої Церкви. Та просіть, - закликав Предстоятель УГКЦ, - щоб щедре Боже благословення й далі спочивали на вашому Чині».

«Принагідно бажаю подякувати вам, дорогі сестри, за ваші молитви, якими покріплюєте всю нашу Церкву. У них знаходять свою розраду тисячі спраглих за Богом сердець. Дякую вам за активне служіння для нашої Церкви, яка вірно стоїть у Христовій правді та мужньо переносить різні випробування, зокрема пандемію коронавірусу», - пише Отець і Глава УГКЦ у привітанні.

Блаженніший Святослав закликав сестер під час виборів і голосування бути відкритими до дії Святого Духа, щоб, прийнявши Божу волю, вони могли гідно послужити для розвитку свого Чину та на благо Божого люду.

«Бажаю вам обрати гідних провідниць - добрих виконавиць Господньої волі. Нехай усі ваші рішення будуть згідними із задумом ваших засновників і сприятливими для нашої Церкви. Складаючи подяку Всевишньому, який постійно чинить нас переможцями в Христі, вимолюю для вас щедрої Божої благодаті та уділяю своє архиєрейське благословення. Благословення Господнє на вас!» - побажав на завершення Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next