АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав телеглядачів з великим празником Христового Воскресіння

Неділя, 24 квітня 2011, 21:45
«Сьогодні, у цей великий празник Христового Воскресіння, я б хотів усім побажати пасхальної радості, - радості, яка випливає з цього порожнього Христового гробу. Ця радість походить від того, що саме там, де закінчується людська сила, людська можливість, ми дотикаємося до Божественної сили і Божественної можливості, яка відкриває нам абсолютно нові горизонти».
«Сьогодні, у цей великий празник Христового Воскресіння, я б хотів усім побажати пасхальної радості, - радості, яка випливає з цього порожнього Христового гробу. Ця радість походить від того, що саме там, де закінчується людська сила, людська можливість, ми дотикаємося до Божественної сили і Божественної можливості, яка відкриває нам абсолютно нові горизонти». Такими вітальними словами Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав звернувся до українців під час традиційного Великоднього інтерв’ю 5 каналові. Блаженніший Святослав зауважив, що та радість показує, що наше туземне життя – це не все людське життя. «Наше життя, до якого ми покликані, сотворені, є набагато більшим, ніж тільки це життя, з його клопотами, труднощами, терпіннями, переживаннями, і це життя сьогодні нам подається через воскреслого Христа», – зазначив Глава УГКЦ. «Я б хотів, щоб ця пасхальна радість якось всіх нас перемінила, перетворила, дала нам силу і наснагу будувати наше майбутнє разом вз Христом. Христос воскрес!», – побажав  Першоієрарх Церкви у святковому інтерв’ю 5 каналові. Відповідаючи на запитання ведучого 5 каналу Святослава Цеголка, як Глава УГКЦ, зважаючи на його особливе звернення до молоді, збирається зацікавити її, «щоби Церква не була музеєм», Блаженніший Святослав зазначив, що передусім намагатиметься як молода особа бути справжнім глибоким християнином і «через той спосіб життя молодої особи, можливо, навіть через сучасну молодіжну культуру, показувати, що можна бути молодим християнином, що християнство – це релігія або спосіб існування не лише старшого покоління, що не тільки можливо, а навіть необхідно бути молодим християнином у сучасній культурі», – сказав Предстоятель УГКЦ. Блаженніший Святослав зауважив, що звернення до молоді – це щось дуже спонтанне і природне, що виходить із його серця. «Нещодавно прочитав такий коментар щодо себе, російською мовою: «Он неприлично молод». Я думаю, що такі певні стереотипи потрібно потрошки долати і дати зрозуміти не лише молоді, а й усьому суспільству, що бути молодим є не  гріхом, не хибою, а надзвичайно великим шансом і можливістю, щоб той величезний спадок віри Христової, який ми дістали ще перед тим, як сформувалися сучасні культури чи вартості, став твердим фундаментом нашого майбутнього. Тоді, думаю, я у своїй особі і через свою місію виконаю своє завдання», – відповів Блаженніший Святослав. «Якщо ми, українці, чекатимемо, що наш світ хтось збудує за нас, то цей світ завжди буде або російським, або німецьким, або американським, але тільки не українським», – сказав Глава УГКЦ у відповідь на запитання ведучого, як Церква збирається будувати «український світ», коли так багато йдеться про «рускій мір». «Я думаю, що ми сьогодні маємо всі Богом дані можливості для того, щоби будувати український світ. Не проти когось, не на противагу комусь, але насамперед разом зі своїми братами у своїй рідній державі. І таким чином у братерських стосунках з нашими сусідами будувати наше спільне життя у сучасному світі», – наголосив Блаженніший Святослав. «Цей український світ буде, з одного боку, українським в Україні, а відтак українським далеко поза її межами», – зазначив Глава Церкви, пригадавши, що сьогодні українці своєю присутністю пронизують увесь світ. «Відчуття цієї єдності, цього братерства, яке об’єднує всіх, там, де б’ється українське серце, якраз і буде цим виміром українського світу. Як в Україні, так і поза її межами», – сказав Глава УГКЦ у Великодньому інтерв’ю 5 каналові.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next