АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав владику Кеннета Новаківського з 15-річчям єпископської хіротонії

Неділя, 24 липня 2022, 08:00
Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав особисто та від імені Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви привітав владику Кеннета Новаківського, єпископа єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні, з 15-річчям єпископської хіротонії.
Фото: Mazur / cbcew.org.uk Фото: Mazur / cbcew.org.uk

Архиєрейська хіротонія владики Кеннета, зазначається у привітанні Глави Церкви, відбулася рівно п'ятнадцять років тому в українському католицькому храмі Святої Марії в м. Ванкувері за участю владик Лаврентія Гуцуляка, митрополита Вінніпезького та всієї Канади, владики Северіана Якимишина, єпарха Нью-Вестмінстерського, та владики Петра Стасюка, єпископа для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії. Тоді Святіший Отець іменував владику третім єпархом Нью-Вестмінстера для українських католиків у Британській Колумбії та Юконі (Канада). А майже два роки тому його іменували правлячим єпископом для опіки вірних в єпархії Пресвятої родини з осідком у м. Лондон (Великобританія).

«Під Вашим пильним наглядом Міжнародний благодійний фонд "Карітас України" розвинув свої адміністративні структури, налагодив співпрацю із закордонними донорами та колегами. На сьогодні, у час війни, ця структура втішається великою довірою та повагою з боку українців, бо у своєму служінні є рукою милосердного Бога, який простягає її до всіх, хто в потребі», – зазначається у листі.

Глава УГКЦ відзначив активне служіння владики Кеннета для потреб Патріаршої курії, що є видимим знаком піклування про добро всієї Церкви. «Пропрацювавши багато років у робочій групі щодо Стратегії розвитку УГКЦ, нині Ви здійснюєте служіння на посаді голови Душпастирської ради, яка об’єднує десятки делегатів з кожної єпархії нашої Церкви», – зазначив Предстоятель.

«Будьте й надалі для нашого народу та всіх людей, серед кого живете, ясним світильником Божої правди та добрим пастирем Христового стада. Вимолюємо для Вас рясне Боже благословення», – побажав Блаженніший Святослав.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next