АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав владику Павла Хомницького із 20-річчям єпископської хіротонії

Субота, 11 червня 2022, 14:39
Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ привітав владику Павла Хомницького, єпарха Стемфордського і голову Відділу морського апостоляту УГКЦ, із 20-річчям єпископської хіротонії.

«Сьогодні складаємо подяку милосердному Богові, який покликав Вас на дорогу служіння Церкві та рідному народові. Дякуємо Господеві за дар Вашого життя і за всі дари, якими Він так рясно Вас наділив та які Ви щедро примножили впродовж свого єпископського служіння», – мовиться у привітанні.

Блаженніший Святослав пригадав, як рівно двадцять років тому в катедральному соборі Святого Василія Великого в Едмонтоні (Канада) з рук світлої пам’яті Блаженнішого Любомира владика Павло отримав архиєрейську хіротонію і був іменований апостольським екзархом для українців-католиків у Великобританії. Відтак через чотири роки, заслуживши собі добру славу на екзаршому престолі у Великобританії, став єпархом Стемфордським і з великим завзяттям взявся за продовження справи єпископа-емерита Василя Лостена.

«Нині важко назвати число людей, – пише Глава УГКЦ у вітальній грамоті, – яких Ви навернули через свою проповідь, які отримали від Вас розраду і полегшення в Таїнстві Сповіді, яких через Ваші руки Господь наситив своїми пречистими Тілом і Кров’ю для вічного життя, які одержали завдяки Вам дар священства, батьківське благословення та підтримку. А скільки вдячних душ моляться за Вас у небі, що сподобилися ввійти в Небесне Царство!»

«Будьте й надалі для нашого народу та всіх людей, серед кого живете, ясним світильником Божої правди та добрим пастирем Христового стада. Вимолюємо для Вас рясне Боже благословення», – побажав Предстоятель.

Варто зазначити, що того ж дня, 11 червня 2002 року, на єпископа Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир висвятив і владику Давида Мотюка, теперішнього єпарха Едмонтонського і апостольського адміністратора Нью-Вестмінстерської єпархії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next