АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав владику Василя Лостена з нагоди його 90-річчя

Понеділок, 11 травня 2020, 10:10
Сьогодні владика Василь Лостен, єпископ-емерит Стемфордської єпархії, святкує своє 90-річчя. З цієї нагоди Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви привітав Патріаршою грамотою владику Василя.

«Бажаю особисто та від імені Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви щиро привітати вас з нагоди величного ювілею. Святкування вашого 90-річчя - це велика подія для всіх нас. Разом із вами заносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Йому за те, що покликав вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народові», - йдеться у тексті привітання.

Владика Василь на землях далекої Америки став для людей добрим батьком, ревним проповідником Христової правди, захисником їхніх прав і свобод. Як ревний послідовник патріарха Йосифа, архиєрей розбудовував патріарший устрій. Єпископ доклав багато старань до розвитку семінарії у Стемфорді, випускниками якої стало чимало наших авторитетних священнослужителів. Брав і продовжує брати активну участь в діяльності Синоду Єпископів УГКЦ.

«Усе це свідчить про вас як про людину великої віри та глибокої мудрості. Тож іще раз вітаємо вас і бажаємо вам допомоги Святого Духа в усіх ваших починаннях на славу Божу та для добра Церкви й народу», - мовиться у привітанні Блаженнішого Святослава.

«Нехай милосердний Господь сторицею віддячить вам своєю благодаттю. Нехай прийме дар вашого служіння, як приємну жертву, на свій престол, а вам зішле з висот своє щедре благословення за молитвами Пресвятої Богородиці та всіх святих української землі. Будьте й надалі для нашого народу та всіх людей, серед кого живете, ясним світильником Божої правди. Нехай увесь той час, який Господь ще призначить вам, буде для вас благословенним і мирним», - побажав Глава УГКЦ.

Біографічна довідка

Владика Василь Лостен народився 11 травня 1930 року в м. Чесапік (штат Меріленд, США). Його священничі свячення відбулися 10 червня 1957 року. Святитель: владика Костянтин Богачевський, митрополит Філадельфійський.

25 травня 1971 року в катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у м. Філадельфії (США) о. Василь став єпископом.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next