АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав про поділ України: «Я свято переконаний, що це не вдасться»

Субота, 22 лютого 2014, 18:29
Заклики до поділу України – політтехнології, аби протиставити одну частину країни іншій. Якщо одна частина буде кимсь забрана і поневолена, ми будемо відчувати біль у соборній душі українців.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в ефірі радіо «Ера» 21 лютого.

«Я свято переконаний, що це не вдасться. Очевидно, нам потрібно працювати для єдності. Нам потрібно шукати те, що нас єднає. Нам потрібно вбачати в тих людях, які живуть на Сході і Півдні, не опонентів, а братів і сестер», – зазначив архиєрей.

«Гадаю, завжди, якщо одна частина буде кимсь забрана і поневолена, ми будемо відчувати біль у соборній душі українців. І завжди будемо відчувати, що це наші брати, яких від нас відчужили», – переконаний Блаженніший.

Глава Церкви нагадав, що Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій неодноразово висловлювалася про недопустимість пропаганди сепаратизму, бо це є гріхом проти власного народу. Одну з таких заяв ВРЦіРО оприлюднила сьогодні, 22 лютого (див. у додатку).

«Той, хто поділяє, грецькою мовою називається «дияволос» – злий дух. Людина, яка не хоче допустити цього зла у своє життя, має протиставлятися будь-яким намаганням поділу», – вважає Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

Додаток

22 лютого 2014 року

ЗАЯВА
Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій
щодо загрози сепаратизму

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій категорично засуджує будь-яку дискусію щодо можливого розділення нашої Батьківщини та будь-які спроби сепаратизму, що несуть загрозу єдності та територіальній цілісності України.

Територіальна цілісність України, незалежність якої дарована нам Богом, є цінністю для нашого народу, а тому допустити її розділення ми не маємо права, бо це гріх перед Богом та майбутніми поколіннями нашого народу.

В нинішніх умовах суспільно-політичної напруги будь-яка дискусія на цю тему є небезпечною, не слугує примиренню й веде до ескалації конфлікту, переносячи його в регіони.

Ми також засуджуємо провокування протистоянь та ворожнечу між жителями різних регіонів України, представниками різних національних меншин та віросповідань.  

Звертаємось до жителів всіх регіонів України словами Кобзаря: «Обніміться брати мої! Молю вас, благаю!»

 

За дорученням Головуючого у ВРЦіРО

+ Антоній,
Митрополит Бориспільський і Броварський,
Керуючий справами Української Православної Церкви

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next