АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав провів онлайн-конференцію з духовенством Київської архиєпархії

П'ятниця, 27 березня 2020, 11:45
26 березня 2020 року Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав спільно з владикою Йосифом Міляном, єпископом-помічником Київським, провели робочу онлайн-конференцію з духовенством Київської архиєпархії.Під час розмови з душпастирями Глава Церкви зауважив, що сьогоднішня ситуація в Україні та світі вимагає особливої комунікації.

Передусім Церква має поставитися до цієї місії з великою відповідальністю та уважністю. «У час, коли люди перебувають в умовах карантину, коли фізично ізольовані один від одного, зростає потреба в спілкуванні. Бо за зачиненими дверима в людей зростає тривога, виникають нові питання. Саме тому спілкування є дуже важливим», – наголосив Глава Церкви.

У коментарі для прес-служби Київської архиєпархії Блаженніший Святослав зазначив: «Сьогодні ми провели онлайн-конференцію з нашими священниками, бо і вони потребують живого обміну інформацією. Потребують також можливості поставити свої запитання. У такий спосіб можемо ділитися інформацією про актуальні обставини служіння людям та про свій досвід душпастирства в нових умовах», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

«Таке спілкування між єпископом і священниками, – продовжив Глава Церкви, – сьогодні є дуже потрібне. Також я просив, щоб наші священники інтенсивно комунікували з усіма вірними. Щоби ми цікавилися навіть кілька разів на тиждень, які вони мають потреби, що їх турбує та як можемо їм допомогти. Важливо, щоб ми знали, в який спосіб спільнота може підтримати своїх членів навіть тоді, коли вони перебувають відокремленими, і щоб в умовах карантину наші вірні не залишалися вдома сам на сам зі своїми турботами та питаннями».

Блаженніший Святослав також зазначив, що в такий спосіб будується і росте наша Церква. «Тому нові обставини вимагають від нас нової форми, як бути разом. Така комунікація, можливо, є способом бути разом в умовах карантину», – зауважив Патріарх.

Владика Йосиф Мілян порадив священникам Київської архиєпархії вселяти в серця всіх людей почуття надії. «Сьогодні нам бракує надії. У нашому розпорядженні немає ні достатніх ресурсів, ні апаратів штучної вентиляції легень, якими володіють розвинені країни. Мабуть, якщо нам Бог не допоможе, то нам ніхто не допоможе. Тому надіємося на вашу віру, молитву і надію, що Бог буде з нами». Ведучи далі, архиєрей зауважив, що сьогодні відповідальність за збереження життя особистого і суспільного лежить на кожній людині. «Звичайно, ми покладаємо надію на Бога чи молитву. Але ми також відповідальні за те, щоб зберігати певні дистанції і виконувати запобіжні міри, які нам пропонує Міністерство охорони здоров’я та уряд», – наголосив протосинкел Київської архиєпархії.

Владика зазначив, що разом з тим, дуже важливо бути з нашими людьми в новий спосіб. «Люди запитують про сповідь, пробують контактувати із священниками на своїх рівнях. Тому духовенство має поступати згідно тих установ, які дав Блаженніший Святослав. Наші храми не закриваємо, молимося далі, але відповідальність за присутність людей на молитві лежить не тільки на священниках, а й на вірних», – закцентував єпископ.

Відтак усі священники мали нагоду розповісти про актуальні виклики їхніх парафій. Зокрема, детальніше розповіли про ситуацію у всіх частинах Центрально-Східної України. Під час спільного діалогу були розглянуті нові ідеї щодо сучасних умов душпастирства. Також було напрацьовано нові матеріали, які мають допомогти духовенству якісніше служити своїм вірним.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next