АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав провів робочу зустріч з головою Національної поліції України

Четвер, 16 квітня 2020, 13:19
15 квітня 2020 року в резиденції Глави Церкви відбулася зустріч Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава з головою Національної поліції України генералом поліції 3-го рангу Ігорем Клименком. У зустрічі також взяли участь радник Міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт і митр. прот. Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні.

Під час зустрічі голова Національної поліції України подякував Блаженнішому, а в його особі усій УГКЦ за виважену, високоорганізовану, послідовну та державницьку позицію у справі всенародного протистояння коронавірусній загрозі. Він також просив й надалі діяти таким чином у співпраці з органами захисту правопорядку, які вже активно співпрацюють з духовенством на місцях у всій країні. «Дотеперішня така співпраця на всіх рівнях вже показує свої позитивні плоди. Особливо це проявилося у Вербну неділю, коли переважна більшість віруючих людей, а в УГКЦ майже всі, показали високий рівень правосвідомості та суспільної відповідальності. Прошу й  надалі діяти таким чином, щоб ми усі могли гідно пройти Великодній час та не дозволили вірусу спалахнути зі ще більшою силою», – сказав очільник Нацполіції.    

Відтак Блаженніший Святослав подякував голові Національної поліції України за партнерську співпрацю та сказав, що, будучи глобальною Церквою, ми отримували інформацію про вірусну загрозу від наших священників і вірних з багатьох країн світу, яких це лихо спіткало раніше за Україну. Тож уже на час оголошення карантину в Україні ми мали опрацьовані інструкції, як діяти, які й довели до духовенства і вірних нашої Церкви в Україні. Це разом з впровадженими державними правовими нормами та плеканою Церквою впродовж останніх десятиліть правовою культурою наших вірних і дозволило гідно зустріти цей виклик часу. Він також повідомив генерала Клименка про весь обшир практичних дій нашої Церкви у допомозі суспільству та державі у справі подолання пандемії.   

Під час зустрічі учасники обмінялися думками щодо ймовірного зростання суспільної напруги, спричиненої призупиненням економіки через карантинні заходи, та ствердили, що і в цьому плані необхідно діяти у тісній співпраці держави і громадянського суспільства, інтегральною частиною якого є релігійна спільнота, яка, окрім своєї головної функції – молитви за народ, владу і військо, може вести роз’яснювальну роботу та проявляти й надалі піклування про найбільш нужденних.

На завершення зустрічі Отець і Глава УГКЦ побажав усім правоохоронцям доброго здоров‘я та благословення Божого у виконанні такого важливого та важкого, особливо в теперішній час, служіння задля захисту правопорядку, життя і здоров’я людей і подарував гостеві пам’ятне ілюстроване видання про нашу Церкву.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next