АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав підписав декрет проголошення Ордена митрополита Андрея Шептицького

Середа, 16 жовтня 2019, 13:14
Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав підписав декрет щодо встановлення і проголошення Ордена митрополита Андрея Шептицького.

«Плекаючи пам'ять про праведного митрополита Андрея, Синод Єпископів УГКЦ, який проходив у Львові-Брюховичах 2-11 вересня 2018 року Божого, вирішив встановити для відзначення певних осіб за особливі заслуги Орден митрополита Андрея Шептицького як найвищу нагороду Отця і Глави УГКЦ», – зазначено в Декреті.

«Цей праведник був не лише Главою помісної Церкви, яку очолював і провадив у складні часи з невтомною відповідальністю, а й духовним лідером свого народу, голосом сумління для нього, особою надзвичайних якостей і вчинків. Своєю жертовною працею та ревною молитвою формував пастирське, інтелектуальне, культурне, міжнародне та дипломатичне і, зокрема, державотворче обличчя нашої Церкви. Його служіння як пастиря та етнарха народу, який складав найвищу жертву в боротьбі за незалежність і свободу, було глибоко закорінене в Богові та цілковитій посвяті Його святій волі. З такими якостями цей український Мойсей увійшов в історію, подаючи нам, його нащадкам, приклад незламної вірності своїй Церкві та рідному народові», – йдеться у декреті.

Варто зауважити, що окремим Декретом Глава УГКЦ проголосив Статут про Орден митрополита Андрея Шептицького: «Орденом можуть бути нагороджені фізичні особи, громадські чи церковні інституції, представники Церков і релігійних спільнот, а також світські особи, зокрема громадські діячі, які своєю працею втілюють в життя принципи і засади, якими жив і служив Церкві і народові праведний митрополит Андрей Шептицький», - повідомляється у Статуті.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next