АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав святкує своє 46-річчя

Четвер, 05 травня 2016, 13:40
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 5 травня святкує своє 46-річчя. Працівники Патріаршої курії УГКЦ висловлюють найтепліші вітання Блаженнішому Святославові і бажають йому міцного здоров’я і здійснення усіх мрій та бажань.

Нещодавно в інтерв’ю іменник зізнався, про що мріє у житті. «Можливо, – сказав він, – висловлюся трохи високо, але, гадаю, що мрія має бути високою. І мета має бути висока. Я б дуже хотів, щоб кожна людина зустріла живого Бога, бо ми всі підсвідомо Його шукаємо. Шукаємо правди, справедливості, шукаємо безпеки, щастя в тому всьому, що ми переживаємо. А це все не є щось, це є Хтось. Бог є правдою, справедливістю. Бог є нашим життям, нашим захистом і нашим щастям. Тому, поки ми не зустрінемо живого Христа, який є присутній між нами, ми завжди будемо шукачами, які завжди будуть блукати і стреміти до тої цілі. А що я роблю для того, щоб мрія здійснилась... Знайомлю їх з Богом. Та мета є дуже висока. Якщо ми її хоча б трошечки виконаємо, то тоді кожен з нас проживе своє життя на цій землі недаремно.

Також як звичайна людина Блаженніший Святослав мріє побувати більше пізнати ті країни, де він уже побував. «Наприклад, США, – відзначив Глава Церкви, – мені дуже цікаво бачити природу цієї країни. Бо дехто, хто їде в Америку, подивляє хмародери, матеріальні речі, по магазинах ходить. А я цього дуже не люблю. Є одна частина Америки, де я ніколи не був. Yellowstone National Park, дуже цікава геологічна зона».

Блаженніший Святослав очолює УГКЦ лише п’ять років, проте уже зміг завоювати авторитет, перш за все, як духовного лідера в Україні та поза її межами, всюди, де існує Українська Греко-Католицька Церкви. І як духовний батько своєї пастви він теж має бажання. «Церква завжди є, з одного боку, голосом Божим, яка свідчить і видимо уприсутнює Бога, який є з нами. З іншого боку, Церква покликана бути голосом сумління, сумління нашого народу і теж голосом людей. Сьогодні всі живуть на знеболювальних таблетках. Хтось би хотів знечулити цей біль, а не лікувати саму рану і саму причину. І це один з тих видів служіння, які Церква повинна зробити. Бути поруч тих людей. Ми не можемо цей біль забрати. Не можемо. Ми можемо його розділити. Це є наше завдання сьогодні», – бажає іменинник.

Тож бажаємо іменникові здійснення його бажань.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next