АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав та архиєреї УГКЦ з різних країн світу 29 серпня відвідають Коломию

Субота, 22 серпня 2015, 17:08
29 серпня Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) і понад сорок єпископів, які представляють нашу Церкву в різних країнах світу, прибудуть до Коломиї, щоб вшанувати світлу пам'ять архиєреїв Коломийсько-Чернівецької єпархії владик Павла Василика та Миколи Сімкайла.

З приводу проведення 25-27 серпня у м. Івано-Франківську Патріаршого Собору "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом" та Синодом Єпископів УГКЦ, що відбудеться 30 серпня - 6 вересня в м. Івано-Франківську, Блаженніший Святослав та єпископи виявили бажання молитовно вшанувати пам'ять визначних владик із Коломийсько-Чернівецької єпархії - Павла Василика та Миколи Сімкайла. 

Верховне духовенство УГКЦ прибуде до катедрального собору Преображення Христового м. Коломиї о 9.00 год. О 9.30 у головній святині єпархії розпочнеться заупокійна Божественна Літургія, на якій архиєреї молитимуться за спочилих у Бозі своїх співбратів у єпископстві. 

Опісля архиєреї відвідають музей сакрального мистецтва, що при катедральному соборі, де збережена вся колекція старовинного церковного мистецтва, зокрема ікон, які впродовж життя збирав світлої пам’яті владика Миколай Сімкайло. 

Духовенство також планує відвідати Національний музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені о. Йосафата Кобринського та музей "Писанка". 

Унікальну святиню підпільної УГКЦ єпископи також відвідають в Яремче (Дорі), де збережена капличка, що в ній відправлялися Богослужіння і уділялися Святі Тайни в часи переслідування і заборони УГКЦ, зокрема священиком Михайлом Косилом. Ця будівля була також центром підпільної семінарії УГКЦ. Тут уділяв священичі свячення світлої пам’яті владика Павло Василик. 

Під час повернення до Івано-Франківська верховне духовенство відвідає Музей історії підпільної Української Греко-Католицької Церкви в с. Фетьків, що на Надвірнянщині. В ескпозиції музею представлено: літургійні та особисті речі духовенства і вірних 1946-1989 років, колекцію антимінсів, стародруків, ручних хрестів, фотографій, документів, а також унікальну збірку довоєнних та підпільних монаших габітів. 

Правлячий архиєрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Василь (Івасюк) разом із Синодом Єпископів УГКЦ запрошує священиків та вірян єпархії взяти участь у поминальній Літургії для молитви за упокоєння владик Павла Василика та Миколи Сімкайла, котрі у своєму відданому служінні пронесли тягар підпільної Церкви. 

о. Василь Перцович, прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next