АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав у Посланні до священиків: «Блаженний Омелян Ковч пройшов дорогу взірцевого Господнього слуги»

Вівторок, 23 квітня 2019, 15:21
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав запросив духовенство разом погортати сторінки книжки Омеляна Ковча «Чому наші від нас утікають?», яка вийшла з-під його пера майже сто років тому.

Як мовиться у щорічному Посланні Глави УГКЦ до духовенства на Великий четвер, книжечка блаженного Омеляна Ковча «Чому наші від нас утікають?» – це не трактат із догматики і не підручник з еклезіології чи пасторального богослов’я, а радше роздуми звичайного душпастиря, якому лежало на серці добро народу і людини. Ці його роздуми і поради, як побачимо, не втратили своєї актуальності донині.

У цьогорічному Посланні Блаженніший Святослав згадує 75-ту річницю мученицької смерті блаженного священномученика Омеляна Ковча, святого священика, доброго батька багатодітної родини, колишнього пароха містечка Перемишляни на Львівщині, який сьогодні відомий у світі як парох Майданека, бо довершив своє пастирське служіння і був знищений нацистами саме там, у цьому таборі смерті.

Блаженніший Любомир рівно 10 років тому урочисто проголосив його покровителем душпастирів УГКЦ.

«Саме у Страсний четвер, день установлення на Тайній вечері нашим Спасителем Святого Таїнства Священства, нехай стануть для нас живим і втіленим Божим словом до священиків нашого часу життя, служіння, страждання та мученицька смерть цього душпастиря», – побажав Предстоятель.

Глава Церкви нагадує, що блаженний Омелян Ковч пройшов дорогу взірцевого Господнього слуги, залишивши нам не тільки приклад ревного душпастирства, безкорисливого служіння всім потребуючим, незважаючи на конфесійну чи етнічну належність, і вірного слідування за Христом аж до мученицької жертви з власного життя. Від нього маємо також письмові свідчення, які віддзеркалюють його силу духу й щире вболівання за віднову всієї Церкви й рідного народу.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next