АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав у Римі освятив ризу Жировицької ікони Богородиці

Неділя, 24 листопада 2013, 21:52
24 листопада, у надвечір'я великого свята Священномученика Йосафата (Кунцевича), у храмі Святих мучеників Сергія і Вакха в Римі Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) освятив дорогоцінну ризу Жировицької чудотворної ікони Богородиці.

«Це саме та Богородиця, до якої молився святий Йосафат на теренах своєї єпархії, до якої як священик-монах закликав людей приходити для отримання дорогоцінних ласк», – пояснив Предстоятель УГКЦ під час проповіді до вірних.

Жировицька ікона Богородиці в римському храмі має особливу історію і особливим чином пов'язана з історією нашої української землі.

«Колись вона була написана на зовнішній стіні цього храму, десь у середині чи другій половині XVII століття. Автором її, скоріш за все, був побожний василіанський чернець, який молився за свою землю. У той час на цій землі панувала громадянська війна. Лилася кров, горіли міста й села. Творячи в молитві образ Жировицької Богородиці, він уклав у неї всю свою молитву за свою рідну землю, хоча молився в Римі», – розповів Глава Церкви.

Освячуючи цю дорогоцінну відреставровану стародавню ризу для чудотворної ікони, як Блаженніший Святослав сам зазначив, «ми сьогодні молимося за Україну».

«Ми з великою тривогою спостерігаємо за тими подіями, які відбуваються, зокрема, сьогодні, саме цього дня, цієї неділі… Нехай Пречиста Діва Марія, перед якою наш святий Йосафат сьогодні молиться за нас, нам у цьому допомагає. А ми, вдивляючись у цю ікону, своїм серцем і думками молімося, пам'ятаючи наше минуле, розуміючи наше сучасне і благаючи в Господа Бога про наше майбутнє», – побажав Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next