АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав у Великодньому посланні: «Сьогодні український народ можна порівняти з учнями Ісуса Христа»

Понеділок, 29 квітня 2013, 11:23
«Наш народ і суспільство сьогодні можна порівняти з учнями Ісуса Христа, що знову переживають втрату надії, розчарування та безсилля, споглядаючи на свого зневаженого та розп’ятого Вчителя. Ми сподівалися на відродження вільної держави, а натомість так часто зазнаємо гіркоти розчарувань та досвідчуємо крах власних ілюзій». Про це пише Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у Великодньому посланні до духовенства та всіх вірних УГКЦ.
«Наш народ і суспільство сьогодні можна порівняти з учнями Ісуса Христа, що знову переживають втрату надії, розчарування та безсилля, споглядаючи на свого зневаженого та розп’ятого Вчителя. Ми сподівалися на відродження вільної держави, а натомість так часто зазнаємо гіркоти розчарувань та досвідчуємо крах власних ілюзій». Про це пише Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у Великодньому посланні до духовенства та всіх вірних УГКЦ. «Як сильно всі ми сьогодні потребуємо цієї переміни всього нашого суспільства силою Воскреслого. І саме сьогодні ми проголошуємо: "Христос воскрес!" – і в цьому є джерело нашої надії та невичерпної сили», – наголошується в Посланні. На переконання Предстоятеля УГКЦ, на фундаменті святої віри та силою євангельської любові ми покликані будувати наше сьогодення і майбутнє, утверджувати в особистому, родинному та суспільному житті вічні Божі істини, які здатні принести кожній людині й цілим народам справжню свободу й тривалий поступ. «Воскреслий Христос запевняє нас у своїй повсякчасній присутності і своєму благословенні в цьому великому ділі. А видимим знаком Його присутності між нами є наш Патріарший собор Воскресіння Христового. Цього року, під час Всецерковної прощі, яка відбуватиметься 17–18 серпня, Собор буде освячений», – повідомив Предстоятель Церкви. З цієї нагоди він запрошує усіх в Україні та на поселеннях, щоб «на берегах Дніпра спільно відновити вірність Богові і Його науці, яка є світлом і надією для всього нашого народу». «Це – велике свято, а водночас – ще одна нагода спільно подякувати Господеві за те, що і в нашому народі здійснилося пасхальне чудо: воскресла знищена і приречена на смерть наша Церква, відроджується наша держава, відновлюється Святим Духом увесь наш український рід», – пише очільник греко-католиків. «Дорогі в Христі! З цими думками огортаю усіх вас пасхальною радістю і щиро вітаю вас із нинішнім світлим святом, празником празників – Воскресінням Христовим! Слова великоднього привітання скеровую до тих, хто переносить різні життєві випробування, – до убогих, ув’язнених, недужих, полонених, засмучених, розчарованих чи зневірених. Нехай пасхальна радість діткнеться вашого серця і скріпить його, даруючи нову надію і духовну силу. Христос воскрес! – Воістину воскрес!» – мовить у Посланні Блаженніший Святослав.   Департамент інформації УГКЦ
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next