АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав висловив співчуття з приводу відходу у вічність владики Михаїла (Микицея)

Понеділок, 22 травня 2017, 14:29
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав написав листа-співчуття преосвященному владиці Даниїлу (Козлінському), Єпископу єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі, усьому духовенству та вірним з приводу відходу у вічність владики Михаїла (Микицея), Єпископа-емерита єпархії УГКЦ Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині.

«Прийміть від мене щирі співчуття, що скріплені моєю прохальною молитвою за душу новопреставленого єпископа-емерита, який був одним із співсвятителів під час моєї єпископської хіротонії», – написав Предстоятель УГКЦ.

Глава Церкви нагадав, що починаючи із 70-х років минулого століття, владика Михаїл повністю присвятив своє життя служінню вірним нашої Церкви в Аргентині, яке не завжди було легким, але завдяки молитвам усопшого і щирій вірі наших людей сповнене щедрих Божих дарів.

«Сьогодні владика Михаїл предстоїть перед Тим, про кого проповідував, чиїм Тілом і Кров'ю живив вас, і в ім'я кого відпускав гріхи всім, хто був відкритим на дію Божої благодаті. …Сьогодні владика промовляє до кожного з нас свою останню проповідь, і головним наголосом у ній є слова: «Будьте вірні Ісусові Христові, Його святій Церкві та чувайте над своїм спасінням, і тоді смерть, що для віруючих людей означає пасха-перехід, буде не втратою, а здобутком». Сьогодні для вашої єпархії цим даром є постать усопшого владики, який став вашим небесним заступником і покровителем», – мовиться у листі-співчутті.

У цей пасхальний час, написав Блаженніший Святослав, очікуючи Вознесіння Господнього та Зіслання Святого Духа, який утверджує нас у нашій вірі, скріплюючи своїми дарами, віддаймо душу новопреставленого владики Михаїла в руки безмежного Божого милосердя.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next