АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав вважає, що перед урядом стоїть завдання «врятувати не лише державу, а й добрих людей та службовців»

П'ятниця, 28 березня 2014, 14:27
Усі Церкви та релігійні організації підтримали оновлену владу, легітимізували з церковно-морального боку наш уряд. Я б сьогодні назвав його урядом національного порятунку.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в інтерв’ю газеті «День», висловлюючись про кадрову політику нинішньої влади.

Глава УГКЦ пояснив, що де-факто уряд має надзвичайно важке завдання: врятувати Українську державу, «вивести її на новий рівень, забезпечити функціонування всіх державних організмів, які, як ми бачимо, були зруйновані». «Наприклад, стоїть завдання наново створити українську армію, наново творити інші елементи державної структури», − зазначив Блаженніший Святослав.

Але, за його спостереженнями, влада робить багато помилок, зокрема кадрових. «Спілкуюся з багатьма людьми, які мені сигналізують, що часом кадрові зміни не зважають на конкретних людей та осіб. Церква завжди захищає особу. І коли робляться певні зміни, потрібно дуже делікатно підходити до оцінки діяльності певних осіб, зокрема держслужбовців, суддів. Яким чином вони діяли в той критичний час? Бо ми всі були свідками системи, що когось навмисне змушували робити порушення чи злочин, щоб тримати його у свої руках. Отож людина ставала заручником злочинної системи, ставала співучасником злочину. Проте є дуже багато чесних людей, які навіть у таких критичних моментах не здалися. Гадаю, щоб сьогодні оновити наше суспільство, треба знайти тих чесних людей. А вони є», – наголосив Глава Церкви.

Він вважає, що перед урядом національного порятунку стоїть завдання врятувати не лише державу, а й добрих людей і службовців. «Треба врятувати ті здорові сили, які є моральним, твердим капіталом нашого суспільства. Покладаючись на такого типу людей, потрібно відбудовувати державні органи й державні структури. Не спішімо огульно когось засуджувати. Треба дуже делікатно і виважено підходити до кожної особи, коли виноситься рішення», – закликав Предстоятель УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next